De ce e bine să ţii post negru

Când vine vorba de postul negru, părerile sunt împărţite. Anumite persoane îl consideră dăunător şi inutil, pe când alte persoane îl tratează cu seriozitate şi îi oferă o importanţă ridicată. Iată ce ar trebui să ştii despre postul negru!
  • Publicat:
De ce e bine să ţii post negru

Când vine vorba de postul negru, părerile sunt împărţite.

Anumite persoane îl consideră dăunător şi inutil, pe când alte persoane îl tratează cu seriozitate şi îi oferă o importanţă ridicată.

Iată ce ar trebui să ştii despre postul negru!


Principalul beneficiu al postului negru constă în miraculoasa lui putere de vindecare a organismului. Desigur, nu îl va vindeca propriu-zis într-o singură zi, dar ajută la sporirea vindecării acestuia. Poate că te confrunţi cu o serie de vicii la care vrei să renunţi sau pur şi simplu nu te simţi în apele tale în ultima vreme, o singură zi de post negru va accelera metabolismul tău şi te va ajuta să îţi recapeţi vitalitatea de odinioară.

Chiar şi alimentele pe care le consumi zilnic şi faţă de care nu realizezi cât sunt de dăunătoare îţi vor încetini metabolismul şi te vor face să te simţi lipsit de vitalitate – zahăr rafinat, cafea, sare sau alcool. 

Iată ce beneficii aduce postul negru

• Elimină tensiunea acumulată la nivelul corpului
• Reduce insomniile
• Ajută procesul de detoxifiere
• Îmbunătăţeşte funcţiile sexuale
• Induce frecvent o senzaţie de euforie
• Te scapă rapid de kilogramele în plus
• Reduce colesterolul şi nivelul tensiunii arteriale
• Eliberează corpul de toxine
• Îmbunătăţeşte activitatea metabolismului

Desigur, toate aceste beneficii se vor resimţi în anumite condiţii. Se recomandă ca, după postul negru, dieta să fie echilibrată şi uşoară. Practic, postul negru, deşi durează o singură zi, încurajează un stil de viaţă sănătos ulterior.

Se recomandă evitarea prăjelilor şi a mâncărurilor gătite în general şi consumul alimentelor proaspete, crude – legume, fructe. Carnea de pui la grătar este recomandată în primele zile, precum şi peştele, carnea roşie putând fi introdusă pe parcurs dar numai gătită pe grătar sau la cuptor.

Evitarea pe cât posibil a zahărului rafinat, alcoolului, cafelei şi tutunului este ideală, menţinând corpul curat şi sănătos!

Încă nu eşti decis dacă postul negru este sau nu pentru tine? Noi credem că promovează un stil de viaţă sănătos şi este una dintre cele mai „uşoare” diete!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”