Cum te îngrașă salata? Greșeala majoră care aduce kilogramele în plus. Toți facem asta!

Se pare că unele dintre mâncărurile noastre favorite pe care le considerăm sănătoase sunt adevărate capcane. Printre acestea se numără și salata.
  • Publicat:

Ți-ai propus să slăbești în noul an? Poate că ar trebui să fii mai atent la alimentele pe care le consumi, în special la cele sănătoase, deoarece și ele te pot păcăli. Se pare că unele dintre mâncărurile noastre favorite pe care le considerăm sănătoase sunt adevărate capcane. Printre acestea se numără și salata.

Cum te îngrașă salata?

Salatele sunt bogate în nutrienți și sunt esențiale în programele de slăbire, dar asta nu înseamnă că toate salatele sunt pregătite în aceeași măsură. Dressingul de la salată poate conține numeroase calorii, dar și grăsimi saturate și sare în exces. De exemplu, dressingul de la slata Caesar poate conține un număr mare de calorii și grăsimi care ne pot sabota silueta.

Ideal este ca dressingul să fie pregătit de tine, din ingrediente cât mai simple. Poți opta pentru ulei de măsline și oțet sau zeamă de lămâie. Crutoanele pot fi și ele pregătite acasă și pot înlocui clasica foccacia.

Pentru o dietă echilibrată salatele sunt un must have mai ales că ele conțin numeroase legume din care ne putem lua nutrienții necesari. O salată sănătoasă trebuie să aibă o sursă de proteină, ceea ce înseamnă carne de pui, brânză, nuci sau fasole. Nu uita de grăsimile esențiale pe care le poți lua din uleiul de măsline și avocado. Carbohidrații pot fi și ei prietenoși cu silueta, câtă vreme sunt carbohidrați complecși. Poți folosi în salată orez brun, quinoa sau paste integrale.

O salată simplă, doar cu câteva frunze și legume nu îți va ține de foame și nu va fi suficient pentru organism să-și ia toți nutrienții esențiali. O dietă sănătoasă trebuie să conțină atât macronutrienți, adică proteine, grăsimi sănătoase și carbohidrați complecși, dar și micronutrienți, adică vitamine și minerale pe care le luăm din fructe și legume.

Urmărește CSID.ro pe Google News