Cum să mănânci ouăle la micul dejun să scapi de grăsimea de pe burtă

Ouăle te ajută să scapi de grăsimea de pe burtă. Nu o spunem noi, ci studiile. Așadar, iată trei sugestii de rețete pentru micul dejun.
  • Publicat:
Cum să mănânci ouăle la micul dejun să scapi de grăsimea de pe burtă
Foto: envato

Înainte de a opta să mănânci toast cu ou poșat și avocado sau o omletă jumări la micul dejun, trebuie să recunoaștem că oul este unul dintre cele mai versatile ingrediente. Unde pui că este și un aliment care te ajută să scapi de grăsimea de pe burtă?!

Pe lângă faptul că este un ingredient excelent în procesul de slăbire, conține foarte multe vitamine și minerale, sunt scăzute în calorii și bogate în proteine, ceea ce înseamnă că oferă senzația de sațietate. În plus, aminoacizii care se regăsesc în ouă îmbunătățesc metabolismul, un aspect ideal având în vedere că organismul are nevoie de extra energie pentru a procesa proteinele.

Există câteva modalități prin care poți consuma ouăle astfel încât să te ajute în procesul de slăbire și, mai ales, să scapi de grăsimea de pe burtă.

Cum să mănânci ouă să scapi de grăsimea de pe burtă

Frittata cu legume de sezon

Dacă tot am intrat în sezonul cald trebuie să profităm din plin de legumele de sezon și să le incorporăm în dietă. Oul este și el ingredientul principal care nu trebuie să lipsească de la micul dejun, iar din această ecuație reiese că o frittata cu legume de sezon este alegerea excelentă pentru scăderea în greutate. Cu acest mic dejun ne putem bucura de fibre, proteine și multe vitamine și minerale.

Poți folosi sparanghel, ardei gras roșu și spanac, ingrediente care te ajută în privința senzației de sațietate și să fii plin de energie pe timpul zilei.

Omletă vegetariană cu fasole neagră

Această omletă conține proteine și ține pofta de mâncare la distanță pentru mult timp. Fasolea este bogată în fibre solubile, ceea ce înseamnă că se digeră mai lent și astfel produce sațietate. Un studiu publicat în Food & Nutrition arată că participanții care au consumat mâncăruri bogate în proteină, care aveau la bază fasole și mazăre aveau o sațietate crescută comparativ cu cei care mâncau carne de porc sau vițel.

Un alt studiu realizat de Wake Forest Baptist Medical Center arată că 10 grame de fibre solubile consumate zilnic reduc grăsimea viscerală cu 3.7% în cinci ani.

Ouă la cuptor cu spanac și ciuperci

Dacă vrei o rețetă rapidă, gata în 10 minute, această variantă de mic dejun este idelă pentru tine. Spanacul și ciupercile sunt bogate în nutrienți și scăzute în calorii. Potrivit Livestrong, 30 grame de spanac conțin 4 grame de fibre, iar ciupercile conțin o cantitate generoasă de vitamina D, care ajută la reducerea grăsimii de pe burtă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân