Cele mai bune cereale pentru pacienții cu diabet

Multe cereale conțin atât zahăr, cât și carbohidrați, factori care duc la creșterea nivelulului glicemic. Iată care sunt cele mai bune cereale pentru pacienții cu diabet.
  • Publicat:
Cele mai bune cereale pentru pacienții cu diabet
Foto: shutterstock

Cerealele sunt opțiunea ideală pentru micul dejun. Sunt delicioase, rapid de preprat și oferă sațietate. În plus, din când în când, pot fi gustarea perfectă. Din păcate, multe cereale conțin atât zahăr, cât și carbohidrați, factori care duc la creșterea nivelulului glicemic, iar asta poate fi o reală problemă pentru pacienții cu diabet, scrie Mayo Clinic. Iată care sunt cele mai bune cereale pentru pacienții cu diabet.

Cele mai bune cereale pentru pacienții cu diabet

Chiar dacă cerealele conțin zahăr și carbohidrați nu înseamnă ce trebuie să le excluzi din meniu. Ca pacient cu diabet trebuie să știi doar ce variantă este potrivită pentru tine, iar în această situație, cele neîndulcite și integrale sunt cea mai sănătoasă alegere.

Cerealele neîndulcit sunt excelente pentru pacienții cu diabet, pentru că sunt mai sățioase și țin glicemia sub control. Ovăzul, tărâțele, grâul toate sunt opțiuni excelente. Pe lângă asta, contează foarte mult și topping-ul pe care-l alegi. Poți opta pentru nuci sau alune pentru mai multe proteine și grăsimi. Dacă simți nevoia de un îndulcitor, fructele de pădure sau bananele sunt cea mai bună alegere.

Laptele pe care-l folosești contează

Chiar și laptele pe care-l folosești la cereale contează. Se recomandă lapte neîndulcit, eventual vegetal, pentru că cel de lapte conține în mod natural 12 grame de carbohidrați proveniți din lactoză.

Cum arată o porție de cereale pentru pacientul cu diabet?

Când vine vorba de cantitatea de cereale pe care un pacient cu diabet ar trebui să o consume, totul depinde de vârstă, dimensiuni, nivelul de activitate, gen etc. dar și de tipul de cereale pe care-l folosești. Medicul nutriționist îți va recomanda exact cantitatea necesară astfel încât să nu-ți afecteze starea de sănătate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân