Ce se întâmplă cu valorile colesterolului când mâncăm carne roșie?

Iată ce se întâmplă cu valorile colsterolului când mâncăm carne roșie și cum ne afectează sănătatea.
  • Publicat:
Ce se întâmplă cu valorile colesterolului când mâncăm carne roșie?
Foto: shutterstock / Ce se întâmplă cu valorile colesterolului când mâncăm carne roșie?

De la evitarea fumatului, până la obiceiurile alimentare pe care le avem și sportul pe care ar trebui să îl practicăm, există câteva aspecte de care trebuie să ținem cont atunci când vrem să reducem valorile colesterolului rău. Când vine vorba de dietă, unele sfaturi sunt puțin neclare, deși știm sigur că băuturile carbogazoase și prăjelile nu sunt deloc prietenoase cu sănătatea noastră. Iată ce se întâmplă cu valorile colsterolului când mâncăm carne roșie și cum ne afectează sănătatea.

Ce se întâmplă cu valorile colesterolului când mâncăm carne roșie?

Carnea roșie este și ea bogată în grăsimi saturate, un nutrient care, consumat în exces, poate fi asociat colesterolului crescut. Din acest motiv, probabil ai auzit de multe ori că ar trebui să reduci consumul de carne roșie sau cel puțin să eviți acest aliment pentru a-ți ține colesterolul la valori optime.

Persoanele care mănâncă multă carne roșie și au și obiceiuri alimentare nesănătoase, inclusiv consumul de băuturi carbogazoase și alcool se vor confrunta cu valori crescute ale colesterolului. Acestea sunt influențate așadar și de stilul de viață și alegerile alimentare pe care le facem. O cantitate mare de carne roșie alături de alte alegeri nesănătoase pot duce la creșterea colesterolului. Dar în același timp, consumul rezonabil de carne roșie, cu mai puțină grăsime, alături de alte alimente dense în nutrienți, nu este o problemă.

Ca acest lucru să fie posibil, încearcă să consumi mai multe legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase și vei fi surprins să vezi că nivelul colesterolului rămâne la limite normale.

Potrivit unui studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition, o dietă mediteraneană care presupune porții mici și carne slabă poate reduce colesterolul rău (LDL). Un alt studiu arată că atunci când carnea roșie este introdusă într-o dietă redusă în grăsimi saturate nu afectează aceste valori.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân