Ce beneficii aduc gusturile sărat, amar, acru?

Nu vă feriți să aveți toate gusturile în cadrul unei zile. Căutați să le găsiți în surse naturale și nu le modificați.
  • Publicat:
Ce beneficii aduc gusturile sărat, amar, acru?
Foto Shutterstock

Mâncarea gustoasă este pe placul tuturor. Însă pe lângă plăcerea propriu-zisă, mâncarea trebuie să fie nutritivă. Și mai mult decât atât, mâncarea trebuie să fie energie pozitivă. De aceea, gătiți (atunci când se poate) cu dăruire și binecuvântați mâncarea.

 

Ați fost la un restaurant indian? Ați fost în India? Ați observat că fiecare fel de mâncare principal vine cu diverse sosuri cu gusturi diferite? Ei bine, fiecare gust are rolul său în stimularea organismului.

De asemenea, vă amintiți și regulile de bază din dieta românească – puțin din toate?

Ei bine, din fragedă pruncie bunicii și părinții ne îndemnau să  gustăm câte puțin din fiecare fel de mâncare pus pe masă – de la salate, la murături, carne, ciorbă, desert, fructe. Toate acestea au un rost, fiecare gust provenit dintr-un aliment natural, neprocesat are rolul său în buna funcționare a organismului.  Iată de ce este cazul să te împrietenești și cu gusturile amar, acru dar și sărat (atenție, însă la cantitatea totală de sare).

La ce ne ajută alimentele acre natural?

Conform principiilor ayurveda alimentele acre – precum murături acre, lămâi, fructe, iaurt stimulează apetitul și ne fac să gândim mai clar. Conform acelorași principii, sunt însă acide și vor încetini metabolismul.

Vă place sarea?

Pe lângă gustul propriu zis, dar și atenționările privind cantitatea de sare pentru a reduce riscul hipertensiunii arteriale gustul sărat are și alte acțiuni. Conform principiilor ayurvedice sarea ajută digestia și acționează ca un laxativ.

 

La ce ne ajută alimentele amare?

Să fim serioși, nu toți iubim gustul amar. Mulți dintre noi evităm să intrăm în contact cu el. Câți bem cafea fără zahăr de exemplu? Însă gusturile se educă. Cafea (fără zahăr), vin, spanac și alte salate verzi sunt alimente cu gust amar, amărui ajută digestia și la curățarea sângelui.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân