Cafeaua care îți taie pofta de dulce. Nu conține zahăr adăugat!

Nu este cazul să renunți la băutura ta favorită! Varianta pe care ți-o propunem îți taie pofta de dulce pe timpul zilei. 
  • Publicat:
Cafeaua care îți taie pofta de dulce. Nu conține zahăr adăugat!
Foto: freepik

Multe persoane își încep dimineața cu o ceașcă de cafea. Pur și simplu nu funcționează fără această licoare delicioasă. În schimb, există persoane care vor să renunțe la cafea, tocmai pentru că sunt tentate să adauge zahăr, lapte sau alți îndulcitori, pentru că nu se împacă atât de bine cu gustul amărui pe care-l oferă. Nu este cazul să renunți la băutura ta favorită! Te poți bucura în continuare de cafea, fără să renunți la ea, iar varianta pe care ți-o propunem îți taie pofta de dulce pe timpul zilei. 

Prezența zahărului în organism nu este deloc bună pentru sănătate. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Illinois, persoanele care consumau cafea neagră, consumau cu 69 mai puține calorii pe timpul zilei față de cele care adăugau îndulcitori, lapte de cafea, frișcă sau alte ingrediente care să-i schimbe aroma. 60% dintre calorii proveneau din zahăr.

Dacă nu-ți poți bea cafeaua altfel decât cu extra îndulcitori, poți integra cafeaua într-un smoothie. Persoanele care nu consumă produse lactate pot înlocui laptele de vacă cu laptele de cocos. Poți realiza cu ușurință un frappuccino din lapte de caju, o banană, un shot de espresso, unt de arahide și boabe de cacao pe care să le pui într-un blender, iar la final să adaugi gheață.

Cafeaua care îți taie pofta de dulce: beneficiile acestui smoothie delicios

Este foarte important să ținem cont de efectele adverse pe care le poate avea cafeaua atunci când este consumată în exces, iar asta pentru că acționează asupra cortizolului. Se recomandă cel mult două cafele pe zi, eventual până în ora 13:00, pentru a nu avea probleme cu somnul pe timpul nopții.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân