Fructul care reduce hipertensiunea arterială. Este cel mai ieftin și accesibil în dietă

Există numeroase motive pentru care bananele sunt o gustare esențială pentru tensiunea arterială. În primul rând, conțin potasiu.
  • Publicat:
Fructul care reduce hipertensiunea arterială. Este cel mai ieftin și accesibil în dietă
Foto: shutterstock / Fructul care reduce hipertensiunea arterială. Este cel mai ieftin și accesibil în dietă

Dacă ai fost diagnosticat cu hipertensiune, află că ești sub riscul de a te confrunta și cu alte probleme de sănătate precum boli de rinichi, boli cardiovasculare sau chiar accident vascular cerebral. Din fericire există câteva modalități prin care poți reduce tensiunea arterială, în special cu ajutorul obiceiurilor zilnic precum renunțarea la fumat, shimbările din dietă și, bineînțeles, introducerea activității fizice în programul zilnic. Ceea ce mănânci joacă un rol esențial pentru sănătate și, mai ales, pentru ajustarea tensiunii arteriale. În timp ce unele alimente pot fi eficiente pentru o tensiune normală, altele îți pot face mai mult rău. Dacă vorbim despre fructe, ai grijă să le consumi întotdeauna pe cele potrivite, în special pe cele care conțin vitamine și minerale. Cele mai bune fructe care reduc tensiunea sunt bananele.

Există numeroase motive pentru care bananele sunt o gustare esențială pentru tensiunea arterială. Pentru început, bananele conțin o cantitate generoasă de potasiu. Potasiul reduce efectele pe care sodiul le are asupra organismului, așadar alimentele bogate în potasiu, precum bananele, ajută la reducerea tensiunii arteriale.

Dacă ai în organism un nivel optim de potasiu, atunci nu trebuie să-ți faci griji pentru starea generală de sănătate și nici pentru tensiunea arterială. Acest mineral reduce riscul de boli cardiovasculare și accident vascular cerebral. Dacă mănânci o banană mică poți obține aproximativ 422 miligrame de potasiu în organism, echivalentul a 9% din necesarul zilnic recomandat.

Mai mult, bananele sunt excelente pentru echilibrarea fluidelor și electroliților din corp. Ajută la menținerea volumului de sânge și fluide și astfel se menține o tensiune la valori optime.

Bananele conțin aproximativ 10% din necesarul zilnic recomandat de potasiu și magneziu, ambele minerale esențiale care produc electroliți. Potrivit Centrului de Prevenție și Control al Bolilor (CDC), sodiul și potasiul sunt electroliți care ajută la menținerea fluidelor în corp, astfel încât organismul să funcționeze corespunzător.

Ai grijă însă pentru că prea puțin potasiu sau prea mult sodiu pot crește tensiunea arterială. Pe lângă faptul că bananele sunt bogate în nutrienți esențiali, ele sunt și fructe accesibile și destul de ieftine. Este atât de ușor să le introduci în dietă, mai ales că pot fi consumate cu iaurt, cereale, pe pâine prăjită sau simple și poate fi un mod excelent de a introduce fructele în alimentație.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”