Îți cade părul? Tratamentul de 1 leu pentru căderea părului

Unul dintre cele mai bune alimente pentru prevenirea căderii părului este oul, în special gălbenușul de ou.
  • Publicat:
Îți cade părul? Tratamentul de 1 leu pentru căderea părului
Foto: shutterstock

Căderea părului este o experiență extrem de frustrantă, în special pentru că este dificil de prevenit sau de controlat. De asemenea, există momente în care nici nu știi care este motivul din spatele acestei probleme. Deși este un proces natural, alți factori precum factorii genetici, lipsa de nutrienți, stresul sau problemele de sănătate pot fi vinovate de acest aspect. Din acest motiv, ideal este să integrezi nutrienții potriviți în dieta zilnică pentru a ține la distanță această problemă.

Unul dintre cele mai bune alimente pentru prevenirea căderii părului este oul, în special gălbenușul de ou. Ouăle conțin nutrienți și vitamine care ajută la creșterea părului și sunt o sursă naturală de biotină. Biotina este o vitamină B care se mai regăsește și în carne, organe animale, pește, semințe și nuci. Un singur ou conține 10 micrograme de vitamina B, ceea ce înseamnă 33% din necesarul zilnic recomandat. Potrivit Institutului Național de Sănătate, acesta este cel mai mare procent de biotină, ficatul de vită fiind pe locul doi.

În urma unui studiu s-a descoperit că suplimentele cu biotină ajută la creșterea și întărirea unghiilor și firului de păr. Un alt studiu asupra căderii părului și suplimentelor cu vitamine arată că botina nu este necesară pacienților care nu au probleme de sănătate.

Cât despre cantitatea de proteine, un studiu care a durat trei luni și la care au luat parte femei cu părul subțiat arată că suplimentele cu proteină pot reduce posibilitatea de subțiere a firului de păr. Așadar, dacă vrei să previi sau să oprești căderea părului, data viitoare când mergi la cumpărături nu uita să treci pe listă și un carton de ouă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân