Alimentele picante, bune pentru sănătatea sinusurilor

Probabil deja știi că alimentele picante precum wasabi sau jalapenos ajută în congestia nazală, dar te-ai întrebat vreodată de ce?
  • Publicat:
Alimentele picante, bune pentru sănătatea sinusurilor
Foto: shutterstock

Începutul primăverii este și începutul alergiilor, deloc plăcute. Dar până ajungi la un medic alergolog pentru a primi un diagnostic și tratamente corespunzătoare, există câteva alimente care te pot ajuta să respiri mai ușor, iar multe dintre ele se regăsesc deja în bucătăria ta. Probabil deja știi că alimentele picante precum wasabi sau jalapenos ajută în congestia nazală, dar te-ai întrebat vreodată de ce?

Nu întotdeauna îți poți oferi singur un diagnostic în privința alergiilor, iar înainte de toate trebuie să identifici la ce reacționezi, dacă este vorba de polen, animale, praf etc. De asemenea, este posibil să nici nu suferi de vreo alergie, ci să fie vorba de o infecție la nivelul sinusurilor sau o deviație de sept.

Alimentele picante: cum pot ameliora simptomele alergiilor?

Probabil cunoști sentimentul acela pe care îl ai în momentul în care iei o mușcătură dintr-un ardei iute sau guști wasabi sau ghimbir: ochii parcă îți iau foc, nasul începe să-ți curgă, ochii să lăcrimeze. Toate acestea au loc deoarece anumite alimente declanșează sistemul nervos al organismului pentru a inerva anumite părți ale organismului și pentru a schimba efectele histaminelor, fiind astfel o metodă naturală de a ameliora simptomele alergiilor.

Jalapenos și alte tipuri de ardei, de exemplu, conțin compuși chimici numiți capsaicină, un ingredient activ care se regăsește în spray-urile nazale. Acestea ajută la decongestionarea și eliberarea sinusurilor prin stimularea anumitor sisteme nervoase astfel încât să funcționeze din nou corespunzător. Ghimbirul, wasabi și hreanul conțin compuși similari care declanșează aceste reacții.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân