Air fryer sau cum să gătești sănătos și să păcălești pofta pentru junk food

Curioasă de beneficiile acestui air fryer m-am întrebat dacă într-adevăr este o alegere sănătoasă pentru a păcăli ideea de junk food.
  • Publicat:
Air fryer sau cum să gătești sănătos și să păcălești pofta pentru junk food
Air fryer sau cum să gătești sănătos și să păcălești pofta pentru junk food

Cartofi prăjiți, pulpe prăjite, șnițele și lista poate continua. Acestea sunt câteva dintre alimentele prăjite pe care pur și simplu le-aș consuma fără să mă satur, dar știu cât de nocive sunt și că în spatele gustului delicios stau riscurile de apariție a bolilor cardiovasculare și accidentului vascular cerebral. Recent am primit cadou un air fryer, pentru că cei care mă cunosc știu că am un stil de viață echilibrat și, chiar dacă mai scap printre batoanele de ciocolată și burgeri și cartofi prăjiți, salatele și legumele cu orez îmi sunt și ele prietene.

Curioasă de beneficiile acestui aparat m-am întrebat dacă într-adevăr este o alegere sănătoasă pentru a păcăli ideea de junk food. Ce-i drept, cartofii pai făcuți la air fryer sunt poate chiar mai buni decât cei făcuți în ulei, dar nu toate alimentele reușeșc să rămână savuroase. Și crede-mă, m-am tot jucat cu acest aparat.

Air fryer, aparatul care te ajută să păcălești pofta de junk food

Înainte de toate, hai să înțelegem cum funcționează acest gen de aparat. Din fercire, este o modalitate ideală de a obține același gust și aceeași textură ca cea a alimentelor prăjite. În același timp, pentru că nu sunt expuse uleiurilor încinse, se păstrează nutrienții și se reduc cantitățile de grăsimi trans și grăsimi nesaturate. Comparativ cu baia de ulei, air fryer-ul este o opțiune mult mai sănătoasă, iar asta pentru că se folosește un sistem de ventilație care produce căldură pentru a prepara mâncarea și nu necesită ulei.

Avem nevoie totuși de ulei în dietele noastre pentru reglarea homonală, energie și alte motive. Dar prea mult ulei poate fi un real pericol pentru sănătate.

Unele alimentele au un profil nutritiv mai atractiv atunci când sunt preparate la air fryer, în timp ce altele își pierd din nutrienți. Printre cele care pot fi folosite la acest aparat putem enumera rădăcinoasele și leguminoasele, care sunt mai ușor de digerat. Alte alimente ca brânza, carnea, pot deveni mai puțin nutritive.

Legumele, fie ele proaspete sau congelate, pot fi preparate la acest aparat, fără să-și schimbe aroma sau textura. Chiar și produsele vegetale precum tofu pot fi preparate, iar dacă poftești la proteină animală, puiul file poate fi făcut chiar și cu fulgi de porumb pentru o textură crispy.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Alimente care prelungesc tinerețea
Alimente care prelungesc tinerețea
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân