5 modalități prin care să mănânci sănătos și ieftin

Vrei să mănânci sănătos, dar te temi că alimentele sănătoase nu sunt atât de ieftine precum cele pe care obișnuiai să le cumperi? Descoperă câteva modalități eficiente prin care poți să mănânci sănătos și ieftin!
  • Publicat:
5 modalități prin care să mănânci sănătos și ieftin
5 modalități prin care să mănânci sănătos și ieftin Sursa foto: Shutterstock

Să recunoaștem că, din cauza inflației, prețurile la alimente și nu numai au crescut semnificativ. Și cum sărbătorile au trecut, iar cheltuielile pe cadouri și călătorii au provocat daune în bugete, prețurile mari pot provoca stres, în special când auzi suma alimentelor din coșul tău de cumpărături. În aceste condiții, mulți dintre noi se întrebă dacă este posibil să mănânci cu adevărat sănătos cu un buget redus.

S-a demonstrat că mâncatul sănătos costă mai mult decât mâncatul nesănătos, deoarece lucrurile precum fast-foodul sau alimentele procesate costă, de obicei, mai puțin. Din cauza statisticilor de acest fel care circulă pe internet și nu numai, oamenii pot fi descurajați și renunță rapid la încercarea de a avea o dietă sănătoasă și echilibrată pentru a economisi cât mai mulți bani cu putiință.

Pentru a afla mai multe despre cum poți avea parte de o alimentație sănătoasă cu un buget redus, descoperă câteva dintre cele mai bune sfaturi.

  1. Cumpără fructe și legume congelate

În unele magazine, cumpărarea de fructe și legume proaspete poate fi mai costisitoare. Cea mai rapidă risipă de bani este cumpărarea de produse proaspete care ajung să se deterioreze înainte de a începe să le consumi. Una dintre cele mai indica soluții în această privință ar fi să recurgi la achiziționarea unor astfel de produse congelate.

Fructele și legumele congelate au o durată lungă de valabilitate și adesea costă mai puțin decât cele proaspete. Acestea pot rămâne intacte în congelator până la șase luni, lucru ce poate fi de ajutor la prevenirea irosirii de mâncare.

Mulți oameni evită să cumpere produse congelate pentru că sunt de părere că cele proaspete au valori nutriționale mai mari, lucru ce este total greșit. Adevărul este că fructele și legumele congelate sunt la fel de sănătoase ca cele prospete, ba chiar acestea pot prezenta mai mulți nutrienți.

  1. Cumpără în sezon

De obicei, fructele și legumele care sunt în sezon vin cu un preț mai mic. În plus, acestea au, de obicei, un gust mai bun. Cumpărarea în sezon este o modalitate excelentă de a sprijini fermierii locali, de a plăti mai puțin pentru produse proaspete și de a mânca o varietate largă de fructe și legume pe tot parcursul anului.

Oricum ai alege să-ți găsești produsele de sezon, mergi la magazin sau la piața locală de fermieri pentru a economisi niște bani.

  1. Achiziționează alimente în vrac sau în cantități mai mari

Poți începe să faci ceea ce îți recomandă dieteticienii noștri pentru a începe să mănânci sănătos la un buget redus: cumpărați în vrac.

Cumpărarea în vrac este una dintre modalitățile la care ar trebui să recurgi pentru a începe să mănânci sănătos la un buget redus.

Achiziționarea alimentelor în vrac sau în cantități mai mari te poate ajuta adesea să reduci costurile. Alimente precum nucile, semințele, cerealele integrale, fasolea, produsele congelate și carnea, toate au o durată de valabilitate mai lungă. În plus, vei avea alimente sănătoase la îndemână și la un preț mai mic.

  1. Organizează un plan pentru masă

Una dintre cea mai bună metodă prin a economisi bani atunci când vine vorba de a mânca sănătos este alocarea timpului pentru un plan pentru masă, cu o săptămână în prealabil. Simplul act de planificare a mesei te poate ajuta să eviți cumpărăturile impulsive de la magazinul alimentar, lucru ce poate contribui semnificativ la economisirea de bani. În plus, planificarea meselor te poate ajuta, de asemenea, la menținerea unei diete sănătoase și echilibrate.

5. Cumpără cât mai multe proteine pe baza de plante

Carnea poate fi o parte sănătoasă a unei diete echilibrate, mai ales datorită conținutului său ridicat de proteine. Cu toate acestea, cumpărarea de carne proaspătă sau congelată de la magazin poate crește prețul final de pe bonul de cumpărături. Un sfat simplu pentru a mânca sănătos la un buget redus este să reduci din acest tip de proteine și să le înlocuiești cu proteine pe bază de plante.

Opțiunile de proteine pe bază de plante, cum ar fi fasolea și lintea, pot oferi beneficii semnificative pentru foarte puțini bani. Deși nu trebuie să renunți complet la carne, includerea unor opțiuni economice pe bază de plante în amestec te poate ajuta să-ți menții o dietă sănătoasă, economisind în același timp bani.

Surse: eatthis.com, cdc.gov, healthline.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân