4 gustări care reduc colesterolul. Ovăzul cu ulei de măsline este una dintre ele

Iată cele mai sănătoase gustări care îți reduc colesterolul. Unele dintre ele sunt neașteptat de ciudate, dar bune pentru sănătate.
  • Publicat:
4 gustări care reduc colesterolul. Ovăzul cu ulei de măsline este una dintre ele
Foto: shutterstock / 4 gustări care reduc colesterolul. Ovăzul cu ulei de măsline este una dintre ele

Dacă te confrunți cu un nivel crescut al colesterolului, anumite schimbări în stilul de viață pot fi esențiale pentru a-l ține sub control. Asta înseamnă că trebuie să faci mai multă mișcare, să alegi băuturi sănătoase și să faci schimbări în alimentație. Dacă ești atent la ceea ce mănânci, pe lângă faptul că știi ce alimente să eviți, ar trebui să știi și pe ce să plusezi. Iată cele mai sănătoase gustări care îți reduc colesterolul.

Avocado cu toast integral

Avocado este un fruct care conține grăsimi mononesaturate, ideale pentru reducerea colesterolului LDL, adică a colesterolului rău. Este o alegere bună în dietă în special pentru intestine și eliminarea toxinelor din organism.

Ovăz cu ulei de măsline și scorțișoară

Uleiul de măsline și ovzul nu par deloc un duo spectaculos, dar ai fi surprins să aflii cât de benefică pentru organism este această combinație. Similar toastului integral, ovăzul conține fibre solubile, ajută la reducerea colesterolului și elimină toxinele din organism. Potrivit Clinicii Cleveland, dacă zilnic consumi ovăz poți reduce colesterolul cu 5% până la 8%.

Uleiul de măsline îmbunătățește profilul lipidic prin reducerea colesterolului LDL și creșterea colesterolului HDL.

De asemenea, scorțișoara poate ajuta la reducerea colesterolului LDL și colesterolul total, în special în rândul pacienților cu diabet de tip 2. În plus, este un bun potențator de gust.

Smoothie cu legume, fructe de pădure, semințe de chia și/sau semințe de in

Această combinație de alimente absolut delicioase este excelentă pentru reducerea colesterolului. În plus, este extrem de nutritivă, iar asta pentru că legumele și fructele de pădure conțin fibre solubile. Spanacul, de exemplu, este excelent în dietă, iar mixul de semințe de chia și semințe de in ajută la reducerea colesterolului prin absorbția rapidă în sânge.

Un studiu publicat în Nutrition & Metabolism (London) Journal arată că fibrele din semințele de in ajută la reducerea colesterolului.

Morcovi și humus

La rândul lor, morcovii conțin fibre solubile și sunt cunoscuți pentru absorbția acestora în intestine. Dacă vrei să potențezi gustul, consumă-i alături de humus. Humusul este făcut din năut, o leguminoasă care reduce colesterolul. Alte legume care pot fi consumate alături de humus mai sunt broccoli, conopida și țelina.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân