3 alimente de evitat la micul dejun 

Deși cafeaua pe stomacul gol este de neratat pentru mulți dintre noi, experții în nutriție atrag atenția că se instalează stresul mai ușor pentru băutorii de cafea.
  • Publicat:
3 alimente de evitat la micul dejun 
foto Shutterstock

Așa cum îți începi dimineața, așa îți va fi ziua. Veți avea o zi minunată, cu siguranță. Pe lângă câteva exerciții de întindere a mușchilor, evitarea ecranelor, evitarea ascultării știrilor, un duș rapid – un mic dejun perfect echilibrat este de ajutor. Iată câteva idei despre meniuri dar și alimente care în loc să vă dea energie, vă fac să vă simțiți obosiți sau chiar stresați.

 

Ce să evitați la micul dejun conform experților în nutriție?

Deși pare că sunt perfecte pentru micul dejun, cerealele procesate care conțin zahăr sunt de evitat. De ce? Zahărul ridică rapid nivelul glicemiei. Acesta va scădea însă brusc și se instalează senzațiile de oboseală și foame,

Tot la capitolul alimente neindicate pentru micul dejun se află și cafeaua cu zahăr. Efectul zahărului este de a ridica glicemia și apoi s-a scădea brusc, cum am explicat mai sus. Însă cafeina este un stimulent care ridică pulsul, crește senzația de stres. Magneziul se elimină mai repede în prezența cafelei.

De asemenea, alimentele prăjite sunt de evitat la micul dejun și în general. Excesul de grăsime din dietă, răpește din energie și iar grăsimile saturate nu sunt de folos pentru sănătatea inimii.

 

Alimente pentru energie

O cană de ceai din plante (mentă, fenicul), scorțișoară este un bun început pentru o zi fructuoasă. Pot pe post de mic dejun se poate face și smoothie din avocado cu lapte de soia și fructe de pădure. Puteți prăji la toaster pâine integrală și să o ungeți cu unt de migdale. Fulgi de ovăz cu lapte de soia este o altă opțiune de mic dejun energizant. Porridge cu migdale, stafide și lapte – o altă opțiune pentru mic dejun. Carbohidrații din ovăz au asimilare lentă,migdalele au proteine și grăsimile bune, zaharurile din stafide au absorbție lentă.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân