10 alimente cu reale efecte antiinflamatorii

Urmând o dietă antiinflamatorie ai putea combate cu succes inflamația. Iată care sunt cele mai importante alimente cu efecte antiinflamatorii fantastice!
  • Publicat:
10 alimente cu reale efecte antiinflamatorii
Sursa foto: shutterstock

Cercetările sugerează că persoanele care consumă multe legume, fructe, nuci, semințe, uleiuri sănătoase sau pește au un risc mai mic de boli care apar pe fond inflamator. Astfel că substanțele găsite în anumite alimente, în special antioxidanții sau acizii grași Omega3, pot avea efecte antiinflamatorii.

10 alimente cu rol puternic antiinflamator

Printre cele mai eficiente și la îndemână modalități de a reduce inflamația se numără consumul alimentelor cu rol puternic antiinflamator. Iată care sunt, așadar, cele mai importante 10 alimente bune pentru combaterea inflamației!

Fructele de pădure

Fructele de pădure sunt bogate în fibre, vitamine și minerale, dar conțin și un tip de antioxidanți numiți antocieni, compuși cu puternic rol antiinflamator ce pot reduce inflamația, pot îmbunătăți imunitatea și pot reduce riscul de boli de inima. Printre cele mai comune soiuri de fructe de pădure, cele mai indicate spre consum sunt afinele, murele, zmeura și căpșunile.

Peștele gras

Peștele gras este o sursă excelentă de proteine și acizi grași de tip Omega3, substanțe nutritive esențiale în combaterea inflamațiilor din organism. Printre cele mai bogate surse de Omega3 regăsim: somonul, sardinele, heringul, macroul, dar și hamsiile.

Legumele crucifere

Broccoli, conopida, varza de Bruxelles sau kale sunt legume crucifere, iar conform cercetărilor, consumul sporit de legume crucifere poate reduce simțitor inflamația. Broccoli îndeosebi este bogat în sulforafan, un antioxidant care lupta împotriva inflamației.

Avocado

Avocado este considerat un medicament natural pentru ameliorarea durerilor fizice provocate de inflamațiile din organism. Conține fitosteroli, carotenoizi și acizi grași Omega3 care protejează eficient organismul de riscul de inflamații și patologii asociate acestora.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este un izvor natural de antioxidanți cu rol esențial în prevenirea îmbătrânirii premature, a cancerului și a riscului de reacții inflamatorii în organism. Efectul antiinflamator este datorat conținutului bogat de flavonoizi, unii dintre cei mai cunoscuți și benefici antioxidanți pentru sănătate.

Ciupercile

Ciupercile sunt sărace în calorii și bogate în seleniu, cupru și toate vitaminele din complexul B. De asemenea, conțin fenoli și alți antioxidanți care oferă protecție antiinflamatorie.

Turmericul

Turmericul este un condiment indian cu multiple proprietăți terapeutice pentru organism. Conține curcumină, care este considerat cel mai puternic antiinflamator din câte există.

Uleiul de măsline extravirgin

Uleiul de măsline extravirgin conține un tip special de Omega 3, numit acid alfalinoleic (ALA), care are un rol esențial în inhibarea ciclooxigenazei, o enzimă implicată în declanșarea inflamațiilor din organism și în apariția cancerului. Rețineți însă că uleiul de măsline trebuie consumat neîncălzit termic. Numai prin acest mod de utilizare pot fi pastrate intacte proprietățile sale nutritive cu rol antiinflamator.

Ciocolata neagră

Ciocolata neagră nu este doar extrem de delicioasă, ci și bogată în antioxidanți care reduc inflamația. Flavanolii sunt responsabili pentru efectele antiinflamatoare ale ciocolatei.

Migdalele

Migdalele sunt o sursă excelentă de grăsimi mononesaturate, vitamina E și mangan. De asemenea, sunt o sursă bună de magneziu și proteine ​​vegetale. Au efecte antiinflamatorii și sunt foarte sățioase.

Surse: HealthLine, Health Harvard, Total Acces Medical

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân