Patricia de la Amadeus se caţără pe stânci şi versanţi GALERIE FOTO SPECTACULOASĂ

Patricia Cimpoiaşu, frumoasa artistă din trupa Amadeus, este pasionată de sport, iar, de câteva luni, obişnuieşte să practice alpinismul şi să se caţere pe stânci şi versanţi periculoşi. Vedeta şi-a făcut antrenamentul de bază mai întâi în săli special amenajate pentru acest tip de sport, pentru ca apoi să aplice tot ce a învăţat în natură, ajungând pe crestele munţilor.
  • Publicat:

 Patricia Cimpoiaşu, frumoasa artistă din trupa Amadeus, este pasionată de sport, iar, de câteva luni, obişnuieşte să practice alpinismul şi să se caţere pe stânci şi versanţi periculoşi. Vedeta şi-a făcut antrenamentul de bază mai întâi în săli special amenajate pentru acest tip de sport, pentru ca apoi să aplice tot ce a învăţat în natură, ajungând pe crestele munţilor.
 
„Escalada este un sport cu adevărat deosebit! Pare uşurel când te uiti din exterior, dar este atât de greu… De aceea cred că m-am şi ambiţionat atât de tare şi mă antrenez câte 4-8 ore pe săptamână în sala de escalada ori la stâncă, plus alte câteva ore în sala de fitness.
 
Este unică senzaţia pe care o trăieşti la 20-40 m înălţime, traseu pe care l-ai străbătut poate cu picioarele tremurându-ţi, cu ţipete de deznădejde, cu teama de înălţime sau cădere cu care la început ne confruntăm cu toţii. Din când în când te mai surprinde câte o şoparlă pe lângă degete sau vreo pasăre zburând foarte aproape de tine. Când în sfârşit ajungi sus şi te poti intoarce cu spatele la stâncă, rămâi uimit de priveliştea din faţa ochilor! Încă mă lupt cu ameţeala şi adrenalina la fiecare coborâre în rapel. Cele mai spectaculoase trasee pe care le-am străbătut până acum au fost în Bulgaria la Veliko Târnovo, la Cheile Sohodolului, la Herculane şi în Munţii Postăvaru”, declară Patricia Cimpoiaşu.
 
Efortul la astfel de sport este intens şi garantează că, într-o sesiune se ard chiar şi 1500 de calorii, tonifiind şi musculatura.
 
“Escalada este un sport extrem foarte practicat de către iubitorii muntelui. În acest sport se pune mult accent pe condiţia fizică a practicanţilor. Escalada constă în depăşirea de către om a obstacolelor naturale sau artificiale ale unui teren abrupt. Poţi face atât pe stâncă, cât şi pe structuri artificiale, cum sunt cele din sălile de sport. Practic de 2 luni acest sport. Observ cum devine o provocare din ce în ce mai mare şi mai plăcută stilului meu de viaţă. Mă antrenez săptămânal în cadrul unei săli de escaladă şi bouldering, dar am participat şi la câteva antrenamente în aer liber, pe stâncă”, declară Patricia.
 
Artista mărturiseşte că acest sport nu este la îndemâna oricui şi că este nevoie să ai o condiţie fizică foarte bună.
 
“Este un sport de anduranţă, extrem de solicitant deoarece te folosesti doar de propriile forţe pentru a străbate obstacolele întâlnite în timpul căţărarii pe feţele de panou sau stâncă. La prima vedere totul pare destul de „la îndemână”, însă parcurgerea unor trasee este enervant de grea, mai ales pentru începători. Eu consider că tocmai aceasta este frumuseţea acestui sport: provocarea! Te disciplinează enorm dacă reuşeşti să îi înţelegi beneficiile, dacă eşti o persoană răbdătoare şi perseverentă.  Progresul se formează cu paşi mărunţi, în funcţie de condiţia ta fizică, de rezistenţa ta, în funcţie de spiritul tău de orientare, de cursivitate, iar toate acestea le capeţi printr-o constanţă în antrenamente şi seriozitate”, adaugă artista.
Patricia şi-a luat chiar şi trei zile libere pentru a putea merge în sălbăticie şi a face acest sport.
 
“M-am apucat de acest sport deoarece sunt dependentă de escapadele în natură şi vreau să mă bucur în cât mai multe feluri de libertatea din mijlocul naturii. Oamenii din această comunitate care practică acest sport sunt cu adevărat deosebiţi. Spun acest lucru pentru că nu oricine îşi sacrifică trei zile de confort punându-şi rucsacul şi cortul în spate pentru a evada puţin în sălbăticie. Te întorci din munţi mai slăbit şi cu palmele pline de bătături şi răni, dar cu încă o experienţă de neuitat şi o mare satisfacţie în suflet”, spune Patricia.
 
Patricia Cimpoiaşu este cunoscută pentru pasiunea sa pentru sport, practicând snowboad, wakeboard, SUP, jogging şi merge la sală o dată la trei zile pentru antrenamente de forţă şi crossfit.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”