Cum s-a transformat Robert Lewandowski într-un atlet desăvârşit

Atacantul polonez Robert Lewandowski de la Bayern Munchen a surprins pe toată lumea înaintea restartului campionatului din Germania.
  • Publicat:
Cum s-a transformat Robert Lewandowski într-un atlet desăvârşit

În cele două luni în care oamenii au stat în marea majoritate a timpului în casă, oamenii au căutat soluţii pentru a rămâne în formă în propriile locuinţe.

Situaţia a fost cu atât mai dificilă pentru sportivii de performanţă, dar exista şi excepţii.


Atacantul polonez Robert Lewandowski de la Bayern Munchen a surprins pe toată lumea înaintea restartului campionatului din Germania când a declarat că, după aceste două luni de pauză, este „într-o formă fizică mai bună ca oricând”. Nu au fost doar cuvinte spuse doar de dragul de a fi spuse, întrucât Lewandowski, revenit şi după o accidentare, a marcat în partida cu Union Berlin de duminică. El a ajuns astfel la borna 26 în acest sezon de Bundesliga şi are cota 1.25 la Unibet să fie golgheterul acestui campionat.

Golul din partida cu Union Berlin a fost al 40-lea în toate competiţiile din acest sezon. Acesta este al patrulea sezon la rând în care polonezul ajunge la borna 40. Aşadar, atacantul lui Bayern este o adevărată maşinărie de marcat goluri, dar trebuie să ştiţi că au existat şi oameni care, la începutul carierei, nu-i dădeau şanse de reuşită.

Pe când era încă un junior, mulţi oameni spuneau despre el că nu are fizicul necesar pentru a juca fotbal la un nivel înalt. La vârstă de 18 ani, echipa din localitatea natală, Legia Varşovia, a renunţat chiar la el deoarece îl considera prea firav şi prea slab.

„Era foarte slab. Picioarele lui erau ca niste beţişoare şi eram mereu speriat că cineva le va rupe”, şi-a amintit unul dintre primii antrenori ai lui Lewandowski, Krzysztof Sikorski, care a dezvăluit că l-a sfătuit pe acesta să mănânce mai multă slănină.

Lewandowski se trage dintr-o familie de sportivi, dar tatăl său a murit când tânărul fotbalist avea doar 16 ani. Apoi, la 18 ani, Lewandowski a fost pus pe liber de Legia Varşovia, care nu îl considera suficient de pregătit ca să facă faţă.

S-a transferat la Znicz Pruszkow, o echipa mică din Polonia, pentru care a înscris la foc automat, iar apoi, în 2008, a prins un transfer la un club important din această ţară, Lech Poznan. A continuat să înscrie gol după gol, iar în scurt timp a ajuns în Germania, la Borussia Dortmund, fiind un golgheter constant al Bundesliga.

Secretul lui Lewandowski constă însă în dieta strictă pe care o ţine. Ajutat şi de soţia sa, Anna, care la bază este nutriţionist, Lewandowski a avut o dietă personalizată.

„Ne-am schimbat dieta pas cu pas, mai întăi tăind dulciurile şi apoi laptele. Laptele de vaci şi laptele de soia nu sunt bune pentru mine. În schimb, laptele de migdale şi de orez sunt în regulă. Alcool nu prea beau. Poate vin, însă doar uneori”, a explicat Lewandowski.

Soţia sa, Anna, are peste 1.6 milioane de urmăritori pe Instagram şi un site cu-noscut în care promovează un stil de viaţă sănătos. De asemenea, ea explică şi ce mese îi oferă lui Robert înaintea unui antrenament: diverse terciuri şi gustări sănătoase, dar şi cocktail-uri de fructe, smoothie-uri şi sucuri proaspete.

În plus, Robert face antrenamente intense chiar şi în afara sezonului, fiind pasionat de haltere şi kickboxing.

„Avem o sală de forţă acasă şi o folosesc în zilele libere, împreună cu soţia mea Anna. Adesea fac exerciţii speciale pentru a îmi dezvolta concentrarea, aspect foarte important pentru un atacant. Şi am nevoie şi de forţă că să concurez împotriva apărătorilor puternici”, a explicat Robert Lewandowski.

Din 2014, Lewandowski s-a transferat la Bayern Munchen, echipă pentru care a marcat 154 de goluri în 183 de partide doar în Bundesliga.

În plus, în naţionala Poloniei are 61 de goluri în 112 de partide, fiind liderul acestei echipe.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân