Taco de post cu ciuperci şi conopidă

Iată reţeta ideală de taco pentru post, cu ciuperci şi conopidă.
08.03.2020 | Autor: Alexandra Necsoiu
Taco de post cu ciuperci şi conopidă
FOTO: pixabay / Taco de post cu ciuperci şi conopidă

Pentru că ne aflăm în perioada postului, preparatele pe care le consumăm nu trebuie să fie fade şi nici plictisitoare şi, dacă până acum am reuşit să înlocuim kebap-ul şi pizza care se numără printre favoritele noastre, cu variantele de post, acelaşi lucru îl putem face şi cu taco. Ingredientele principale de care ne vom folosi pentru această reţetă delicioasă sunt ciupercile şi conopida.

Ingrediente pentru 4 porţii

  • 150g ceapă tăiată subţire
  • 60ml oţet de vin roşu
  • 200ml de bere neagră mexicană
  • 1 linguriţă de miere
  • 2 linguriţe de ulei de canola
  • conopidă mare
  • 500g ciuperci
  • un vârf de linguriţă de sare kosher
  • 1 linguriţă de cumin
  • 1/2 linguriţă pudră de chilli
  • tortilla de porumb
  • brână Queso cotija
  • avocado
  • lime

Mod de preparare

Amestecă ceapa şi oţetul într-un recipient, pune-le la cuptorul cu microunde timp de 1 minut şi apoi lasă-le deoparte. Adu berea la punctul de fierbere într-o oală de mici dimensiuni până se reduce, timp de 5 minute apoi adaugă mierea şi amestecă până se topeşte. Pune uleiul la încins într-o tigaie de mari dimensiuni, adaugă ciupercile şi conopida. Amestecă din când în când şi lasă ingredientele să se caramelizeze. Adaugă sarea, cuminul şi pudra de chilli şi amestecă timp de 1 minut. Adaugă mixul de bere şi amestecă iar din când în când, timp de 2 minute până legumele încep să se înmoaie. Pune ingredientele în bucăţile de tortilla şi adaugă brânza Queso cotija şi avocado şi ceapa.

Valori nutriţionale

  • Calorii- 237
  • Gărsimi- 9g
  • Grăsimi saturate- 1g
  • Colesterol- 0mg
  • Fibre- 6g
  • Proteine- 6g
  • Carbohidraţi- 36g
  • Zahăr- 8g
  • Sodiu- 543mg
  • Fier- 1mg
  • Calciu- 78mg