Ce se întâmplă dacă pui 1 linguriță de bicarbonat în compoziția de omletă

  • Publicat:
Ce se întâmplă dacă pui 1 linguriță de bicarbonat în compoziția de omletă
Sursa foto: Shutterstock

Omleta perfectă există, dar trebuie să pui în aplicare un truc simplu! Află mai jos ingredientele pentru omleta perfectă, care se prepară în mai puțin de 5 minute.

Omleta perfectă – ingrediente și mod de preparare

Mai jos, ingredientele pentru o porție de omletă perfectă:

Mod de preparare:

Bate bine de tot ouăle cu sarea, piperul, praful de bicarbonat și laptele.

Încinge o tigaie nonaderentă în care ai pus untul.

Toarnă ouăle bătute și lasă focul mic spre mediu. Nu amesteca! Lasă omleta pe foc timp pe 1 minut, apoi întoarce-o cu grijă pe cealaltă parte, ca pe o clătită. Lasă pe foc încă 20-30 de secunde.

Adaugă brânza rasă, ciupercile feliate sau cubulețe, ardeiul, șunca și pătrunjelul tocat pe o jumătate a omletei. Acoperă jumătatea „umplută” cu jumătatea „goală”.

Mai lasă la foc mic încă 20-30 de secunde. Nu lăsa omleta pe foc până capătă o culoare maronie! Omleta perfectă trebuie să fie aurie, fără urme de arsură. Servește cu 1-2 felii de pâine prăjită. Delicios!

De ce e bine să pui un praf de bicarbonat în omletă

Bicarbonatul în omletă are un rol foarte important – acest ingredient ajută la frăgezirea și umflarea omletei. Rezultatul: vei obține o omletă pufoasă, aerată, nu un amestec dens și cu gust neplăcut.

Ai grijă să nu exagerezi cu cantitățile: un praf de bicarbonat, cam cât iei cu degetele, e de ajuns. În caz contrar, omleta va fi cam sărată.

Bicarbonatul este util și atunci când vrei să prepari fasole – ajută la înmuierea boabelor și reduce cu mult timpul de gătire.

Omleta perfectă - ingredientul secret care face omleta pufoasă
Sursa foto: Shutterstock
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân