Omleta perfectă – ingredientul secret care face omleta pufoasă

31.01.2021 | Paula Rotaru
Omleta perfectă – ingredientul secret care face omleta pufoasă

Omleta perfectă există, dar trebuie să pui în aplicare un truc simplu! Află mai jos ingredientele pentru omleta perfectă, care se prepară în mai puțin de 5 minute.

Omleta perfectă – ingrediente și mod de preparare

Mai jos, ingredientele pentru o porție de omletă perfectă:

  • 2 ouă
  • 1 cubuleț de unt
  • 2 linguri de lapte
  • 1 praf de bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de piper alb sau negru
  • 2-3 ciuperci curățate și feliate sau cubulețe (opțional)
  • 50 de grame de brânză cheddar dată pe răzătoare (opțional)
  • câteva cubulețe de ardei gras roșu, verde sau galben (opțional)
  • câteva cubulețe de șuncă de pui (opțional)
  • câteva fire de pătrunjel tocat (opțional)

Mod de preparare:

Bate bine de tot ouăle cu sarea, piperul, praful de bicarbonat și laptele.

Încinge o tigaie nonaderentă în care ai pus untul.

Toarnă ouăle bătute și lasă focul mic spre mediu. Nu amesteca!

Lasă omleta pe foc timp pe 1 minut, apoi întoarce-o cu grijă pe cealaltă parte, ca pe o clătită. Lasă pe foc încă 20-30 de secunde.

Adaugă brânza rasă, ciupercile feliate sau cubulețe, ardeiul, șunca și pătrunjelul tocat pe o jumătate a omletei.

Acoperă jumătatea „umplută” cu jumătatea „goală”.

Mai lasă la foc mic încă 20-30 de secunde. Nu lăsa omleta pe foc până capătă o culoare maronie! Omleta perfectă trebuie să fie aurie, fără urme de arsură.

Servește cu 1-2 felii de pâine prăjită – delicios!

De ce e bine să pui un praf de bicarbonat în omletă

Bicarbonatul în omletă are un rol foarte important – acest ingredient ajută la frăgezirea și umflarea omletei. Rezultatul: vei obține o omletă pufoasă, aerată, nu un amestec dens și cu gust neplăcut.

Ai grijă să nu exagerezi cu cantitățile: un praf de bicarbonat, cam cât iei cu degetele, e de ajuns. În caz contrar, omleta va fi cam sărată.

Bicarbonatul este util și atunci când vrei să prepari fasole – ajută la înmuierea boabelor și reduce cu mult timpul de gătire.