Ton pe grătar cu banane

Într-o tigaie, puneţi apa la fiert. Apoi adăugaţi bananele, mango şi stafidele şi le ţineţi 10 minute pe foc.
Ton pe grătar cu banane

Ingrediente:

1 mango foarte copt, ½ ceaşcă apă, 2 banane tăiate felii, ¼ ceaşcă stafide, o lingură ulei de măsline, 500 g file ton, sare, piper

Mod de preparare:

Într-o tigaie, puneţi apa la fiert. Apoi adăugaţi bananele, mango şi stafidele şi le ţineţi 10 minute pe foc. Lăsaţi apoi la răcit în aceeaşi tigaie. Pe un grătar, puneţi bucăţile de ton, câte 2 minute pe fiecare parte.

După ce le luaţi de pe grătar, le stropiţi cu ulei. Se sărează şi se piperează după gust, apoi serviţi alături de sosul de banane. Combinaţia dintre proteina din peşte şi sosul dulce din fructe nu este recomandată decât ocazional.

Ca să puteţi mânca nelimitat acest preparat, în loc de fructele dulci, faceţi un sos din rădăcinoase dulci – ţelină, păstârnac, morcov, pătrunjel şi sfleclă roşie.

În felul acesta, tonul poate fi consumat 1 dată la 2 zile şi chiar în post. Singura combinaţie perfectă între peşte este cea cu legume. Peştele nu se consumă cu pâine.