Clătite americane – reţeta pas cu pas

Clătitele americane sunt delicioase în combinaţie cu fructe, dulceaţă, sirop, nutella sau frişcă.
Clătite americane – reţeta pas cu pas

Clătitele americane sunt delicioase în combinaţie cu fructe, dulceaţă, sirop, nutella sau frişcă. 

Clătitele americane sunt mai groase şi pufoase comparativ cu cele clasice, subţirele, cu care ne-am obişnuit noi. Şi se fac foarte simplu.

Ingrediente

30 g unt topit
130 g făină
2 linguri zahăr
1 linguriţă cu vârf de praf de copt
240 ml lapte
1 ou mare
un vârf de sare
ulei pt prăjitul clătitelor

Mod de preparare
 

1 – Amestecă într-un castron făina, zahărul, sarea şi praful de copt.

2 – Într-un alt vas amestecă untul topit (să nu fie fierbinte) cu laptele şi oul. După ce pui oul bate puţin cu telul compoziţia pentru a se omogeniza bine.

3 – Toarnă ingredientele uscate (amestecul cu făină) peste cele lichide şi amestecă-le puţin să se omogenizeze, nu amesteca prea mult.

4 – Încinge bine tigaia nonaderentă pentru clătite şi unge-o cu puţin ulei (pentru o ungere fină foloseşte o pensulă de gătit înmuiată în ulei).

Pentru o clătită toarnă 2-3 linguri de aluat (sau poţi folosi un polonic mic) fără a întinde aluatul pe toată suprafaţa tigăii ca la clătitele clasice. Poţi folosi spatele lingurii pentru a aseza/întinde puţin aluatul să aibe o formă rotundă.

Prăjeşte clătita până când suprafaţa ei începe să facă bule, iar câteva s-au spart. Întoarce-o apoi cu atenţie cu o spatulă subţire, las-o şi pe această parte până când se rumeneşte. Ambele părţi trebuie să fie puţin rumenite.

Păstrează clătitele într-un vas acoperit cu folie de aluminiu până termini compoziţia pentru a se menţine calde. Serveşte-le calde, cu topping-urile dorite.

Variantă cu lapte bătut: în etapa 1, se adaugă 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu la amestecul ingredientelor uscate, iar în etapa 2, înlocuieşte laptele cu lapte bătut.

Varianta cu iaurt: în etapa 1, se adaugă 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu la amestecul ingredientelor uscate. În etapa 2, înlocuieşte laptele cu 2/3 (170 g) cană iaurt simplu cu conţinut scăzut de grăsimi şi 1/3 cană (80 ml) de lapte.

Recomandări: