Zeama de varză murată – 3 motive să o bei

Moarea de varză, cum mai este cunoscută zeama lăsată de varza murată, este excelentă pentru eliminarea toxinelor şi contribuie în acelaşi timp la vitaminizarea întregului organism, datorită faptului că în acest lichid "băltesc" mare parte din vitaminele şi antioxidanţii prezenţi în varza proaspătă, dar şi alte substanţe benefice precum sărurile minerale, fermenţii şi enzimele.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Zeama de varză murată - 3 motive să o bei

Cu toţii am auzit celebra vorbă că cea mai cruntă beţie trece ca prin minune cu ajutorul unei căni de zeamă de varză murată. Dar numai ăsta să fie oare principalul scop al lichidului acesta acrişor? Ei bine, nu.

Zeama de varză acră este un leac nemaipomenit în această perioadă de după sărbători, mai ales că multe doamne şi-au pus în minte să urmeze o detoxifiere ca pedeapsă pentru sărmăluţele gustoase în care s-au înfipt de Crăciun.

Moarea de varză, cum mai este cunoscută zeama lăsată de varza murată, este excelentă pentru eliminarea toxinelor şi contribuie în acelaşi timp la vitaminizarea întregului organism, datorită faptului că în acest lichid „băltesc” mare parte din vitaminele şi antioxidanţii prezenţi în varza proaspătă, dar şi alte substanţe benefice precum sărurile minerale, fermenţii şi enzimele.

Ca să scurtăm chinul curiozităţii, iată cele mai importante 3 beneficii aduse de zeama de varză:

1. te scapă de mahmureală – o cană de zeamă de varză luată a doua zi după petrecerea de pomină ce a avut loc cu o zi înainte face minuni. Adio, dureri de cap şi senzaţie de vomă!

2. previne constipaţia şi uşurează tranzitul intestinal – poţi să ţii o cură de 7 zile, a câte o cană cu zeamă de varză în fiecare dimineaţă, şi vei observa că stomacul tău nu va mai face revoluţie iar tu te vei simţi mai uşoară şi mai energică.

3. pansament pentru inimă – zeama de varză este indicată în special acelor persoane care suferă de tensiune scăzută şi care au nevoie de un mic „şut” pentru ca circulaţia sângelui să fie din nou în parametrii normali.

Foto: Pinterest.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”