Legătura dintre somn şi greutate: cât trebuie să dormi ca să slăbeşti

Somnul este necesar nu doar pentru sănătatea organismului, ci şi pentru a scăpa de kilogramele în plus.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Legătura dintre somn şi greutate: cât trebuie să dormi ca să slăbeşti
FOTO: 123rf.com / Legătura dintre somn şi greutate: cât trebuie să dormi ca să slăbeşti

Sfaturi despre cum să slăbim rapid, eficient şi sănătos primim din toate părţile, chiar şi în momentele în care nu avem nevoie de ele. De cele mai multe ori, procesul de slăbire include o dietă moderată care să conţină proteine, legume şi carbohidraţi, toate acestea combinate cu antrenamente cardio şi greutăţi. Dar mulţi dintre noi uităm de beneficiile pe care le are somnul, dar mai ales cât de mult ne ajută în procesul de slăbire.

Poate înţelege legătura dintre somn şi greutatea corpului, Centrul de Prevenţie şi Control al Bolilor, înfiinţat în anul 2016, susţine că somnul este vital pentru echilibrarea hormonilor, în special grelina, hormon care stimulează apetitul şi leptina, care te ajută la satisfacerea poftei de mâncare. În momentul în care te simţi obosită, nivelul de grelină creşte, iar nivelul de leptină scade, rezultând astfel un dezechilibru prin care organismul îţi sugerează că nu ţi-ai satisfăcut pofta de mâncare. Acesta este momentul în care, inevitabil, vei mânca mai mult.

În plus, în timpul somnului, mai mulţi hormoni, inclusiv cei de creştere sunt produşi ceea ce rezultă şi creşterea masei musculare. Aşadar, somnul ajută la menţinerea unui ţesut sănătos al corpului şi masei musculare.

Cât trebuie să dormi ca să arăţi bine?

Într-un interviu pentru POPSUGAR, Dr. Rizwana Sultana, medic şi profesor la Universitatea de Medicină din Texas, susţine că pentru a slăbi este nevoie de 7-9 ore de somn, pe noapte. De asemenea, specialistul menţionează că starea de oboseală din timpul zilei rezultă incapacitatea de a te antrena sau de a te motiva. Astfel, ”somnul de frumuseţe” poate perturba ritmul circadian, care afectează procesul de eliminare al hormonilor.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”