Cum se mănâncă îngheţata corect?

Cine mai respectă în ziua de azi regula din copilărie care suna cam aşa ”Nu mânca îngheţată că faci roşu în gât?” Şi totuşi, este bine să aşteptăm 5 minute.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum se mănâncă îngheţata corect?
Cum se mănâncă îngheţata corect?, foto 123rf.com

Deşi pofta este mare, căldurile dogoritoare, corect este să nu mâncaţi imediat ce aţi cumpărat îngheţata. Ci să aşteptaţi 5 minute, ca îngheţata să aibă textura perfectă.

Am aflat mai multe detalii despre modul în care o îngheţată poate savurată corect de la experţii Asociaţiei Pro Consumatori.
Ce se întâmplă dacă consumăm îngheţata direct din congelator? Smalţul dentar poate fi deteriorat şi s-ar putea instala chiar carii dentare.
De asemenea, oricât de gustoasă este îngheţata, se va consuma cu linguriţa, se va lăsa să se topească în gură, pentru a nu afecta sănătatea amigdalelor. Acum aţi înţeles, de ce linguriţele de îngheţată sunt mici, mici?

Ce se poate întâmpla dacă mâncăm îngheţată foarte rece?

Conform experţilor APC dacă îngheţata se consumă foarte rece, există riscul instalării vasoconstricţiei, adică are loc o micşorare a diametrului vaselor sangvine şi, implicit, reducerea afluxului de sânge către organele corpului. Această situaţie poate provoca dureri de cap, ameţeli şi tulburări de vedere.

Unde savurăm îngheţata?

Ei bine, deşi este foarte comod, desertul rece ca de altfel orice mâncare nu se savurează pe stradă. De ce? Experţii atrag atenţia – pe stradă există riscul contaminării produsului cu particule de praf toxic.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”