Surse de potasiu: alimente care conţin mai mult potasiu decât o banană

Bananele nu sunt singura sursă care conţin acest mineral esenţial. Numeroase alte alimente ne pot oferi necesarul zilnic.
  • Publicat:
Surse de potasiu: alimente care conţin mai mult potasiu decât o banană
FOTO: 123rf.com

Acest fruct tropical ne oferă o cantitate mare de potasiu (o banană conţine undeva la 422 mg de potasiu), este o gustare delicioasă şi ideală pentru sănătate având în vedere nevoia pe care corpul nostru o are, de la inimă şi rinichi, până la muşchi şi sistem nervos. Potasiul joacă un rol important în funcţionarea de bază a celulelor, dar te anunţăm că bananele nu sunt singura sursă care conţin acest mineral esenţial. Numeroase alte alimente pot oferi necesarul zilnic în corpul nostru, ba chiar unele dintre ele conţin cantităţi mai mari decât o banană.

Fasolea lima (485 mg de potasiu). Fasolea lima este bogată în fier, fibre şi conţine o cantitate scăzută de zahăr şi grăsimi. Pot fi consumate fie în salată, fie gătite, iar pentru a fi mai uşor de digerat, musai trebuie lăsate la înmuiat peste noapte. Sau, pentru un rezultat rapid, lasă-le la fiert timp de 2 minute, iar mai apoi lasă-le câteva ore la odihnit, tot în apă.

Cartofii (926 mg de potasiu). Ce putem spune despre cartofi? Au puţine calorii şi, de asemenea, un nivel scăzut de colesterol, grăsimi saturate şi sunt o sursă ideală de Vitamina B1, B3 şi B6. Cel mai bun mod de a-i consuma, pentru a te bucura de cantitatea de potasiu, este alături de broccoli şi brânză cheddar sau brânză cottage fără prea multe grăsimi.

Prunele uscate (637 mg de potasiu). Prunele uscate sunt şi bogate în fibre. Sunt ideale alături de nuci, brânză sau iaurt, dar să nu uităm de canitatea mare de zahăr pe care o conţin, iar în magazine le găsim de cele mai multe ori cu zahăr adăugat, lucru pe care trebuie să-l ai în vedere atunci când îţi limitezi consumul de calorii.

Avocado (690 mg de potasiu). Chiar dacă nu consumi un avocado în întregime, tot te vei putea bucura de o doză consistentă de potasiu, alături de vitaminele A, C şi E. Să nu uităm că acest fruct este bogat în grăsimi sănătoase mononesaturate care ajută la scăderea nivelului de colesterol.

Pepene roşu (640 mg de potasiu). Nimic nu se compară în timpul zilelor de vară cu pepenele, unul dintre fructele care conţin cantităţi uriaşe de apă şi care ne menţin hidrataţi. În plus, ne oferă nutrienţii necesari, printre care şi licopen, care luptă împotriva inflamaţiilor.

Seminţe de floarea soarelui (480 mg de potasiu). Iată o gustare rapidă atunci când eşti pe fugă. Poţi să o consumi chiar şi în salate, bucurându-te de proteinele şi vitamina B pe care le conţine. Asigură-te doar că nu conţin sare.

Spanac (840 mg de potasiu).  Ştia Popeye de ce consumă mereu spanac. Şi nu doar datorită potasiului, ci şi a cantităţilor de magneziu, fier, fibre şi vitamină C. Mai mult, este un aliment scăzut în calorii, zahăr şi grăsimi şi poate fi consumat în numeroase feluri, de la sote cu ceapă şi usturoi, până la omletă sau salate.

Sucul de portocale (450 mg potasiu). Cine nu iubeşte un pahar de suc de portocale?! Dacă preferi să consumi direct fructul, 2 portocale medii îţi pot asigura cantitatea necesară de potasiu. În felul acesta consumi şi extra fibrele din pulpă, care sunt ideale pentru digestie. Ah, şi să nu uităm de vitamina C. Multă Vitamina C.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”