Portia de hrana vie de la CSID

Pentru ca din cand in cand este bine sa facem ordine si in dieta, m-am hotarat sa urmez pentru o perioada (nu stiu care este data expirarii) o dieta raw vegan, adica sa consum din abundenta legume, fructe, seminte nepreparate termic si sa las deoparte carnea, lactatele si ouale, dulciurile concentrate (ciocolata - de care abuzam in perioadele stresante), conservele, grasimile animale.
  • Publicat:
Portia de hrana vie de la CSID

Pentru ca din cand in cand este bine sa facem ordine si in dieta, m-am hotarat sa urmez pentru o perioada (nu stiu care este data expirarii) o dieta raw vegan, adica sa consum din abundenta legume, fructe, seminte nepreparate termic si sa las deoparte carnea, lactatele si ouale, dulciurile concentrate (ciocolata – de care abuzam in perioadele stresante), conservele, grasimile animale.

Consum alimente vii impreuna cu mancaruri gatite de post (in proportie de 30%). Sunt curioasa si vreau sa simt schimbarile benefice de care se bucura cei care au imbratisat acest stil de viata si in acelasi timp, vreau sa (-mi) demonstrez ca diversitatea din farfurie aduce exclusiv beneficii.

Pana acum (au trecut 3 saptamani), am descoperit cu surprindere un nou mod de alimentatie, noi gusturi, noi texturi si sincer am ramas uimita de cat de bine seamana atat la gust, cat si ca mod de prezentare preparatele din legume, fructe si seminte crude cu cele clasice, cu care suntem obisnuiti. Diferenta consta insa in beneficiile nutritionale.

Ceea ce ador la acest tip de hrana este timpul scurt de preparare. In maximum 10 minute orice este gata. Uneori chiar si in 5. Bineinteles, retetele mai complexe au nevoie de mai mult timp, dar nu de atat de mult precum cele fierte sau coapte. In plus, aragazul si cuptorul nu sunt foarte atractive cand afara este canicula…

Pentru ca si colegii de redactie sunt incantati de aceste preparate, au degustat din ceea ce am pregatit, ne-am gandit ca si cititorii Csid.ro ar gasi interesante cateva retete testate deja de noi. In saptamanile ce urmeaza veti afla noi retete si noi trucuri pentru a inlocui macar o data pe saptamana alimentele pline de E-uri, conservanti si coloranti chimici, cu unele de-a dreptul delicioase, pline de vitamine, minerale, enzime, si care nu ingrasa. Aveti nevoie de un robot de bucatarie, ingrediente proaspete si mult entuziasm. Pofta buna!

Mouse de ciocolata cu avocado

Brownies din canepa

Minunata supa de rosii fara foc

Sarmalute londoneze cu seminte de pin

Sushi vegetarian

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Ai pofta de biscuiti sarati?
Ai pofta de biscuiti sarati?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”