Pomelo: 8 motive pentru care TREBUIE să îl consumi!

Numit şi “pulmetto”, deliciosul fruct poate spori o dietă sănătoasă, având şi numeroase beneficii pentru sănătate.
  • Publicat:
Pomelo: 8 motive pentru care TREBUIE să îl consumi!

Mai mult dulce decât acru, cu o pulpă suculentă, pomelo este cunoscut ca fiind “bunicul” grepfruitului.

Acest gigant blând al familiei citricelor este originar din Malaezia şi Asia de Sud-Est, dar a fost introdusă în multe ţări tropicale, cât şi în California, Florida sau Hawaii. Numit şi “pulmetto”, deliciosul fruct poate spori o dietă sănătoasă, având şi numeroase beneficii pentru sănătate.

Iată 8 motive pentru care să îl consumi!

Gustul

Dulce-acrişor, cu o tentă de grepfruit, pomelo este un fruct extreme de răcoritor care poate fi servit ca o gustare dimineaţa, oferindu-ţi energie şi vitalitate întreaga zi. De asemenea, datorită asemănării gustului său cu cel al pepenelui galben, pomelo poate fi folosit şi în diferite mâncăruri, cum ar fi sosurile, salatele sau marinatele. Se consumă fără piele şi fără sâmburi.

Scăzut în grăsimi şi, deci, în calorii

Pomelo nu conţine grăsimi nici măcar în procent de 1% şi are doar 72 de calorii/200 de grame – un deliciu dietetic! Sunt sigură că ai auzit până acum de dieta cu grepfruit, care a devenit populară în anii 1930 printre vedetele de la Hollywood. La fel ca şi în acest caz, pomelo este un aliat al siluetei, mai ales datorită enzimelor pe care le conţine, substanţe ce sporesc arderea grăsimilor, cunoscute şi sub numele de “calorii negative”.

Bogat în fibre

În timp ce, datorită aportului său scăzut de calorii, Dieta cu grepfruit nu este recomandată pentru sănătate, o dietă cu pomelo poate să fie exact ce ai nevoie atunci când vrei să slăbeşti repede, dar într-un mod sănătos. Acest fruct are un conţinut de 8% fibre, având totodată aportul de nutrienţi recomandat zIlnic atât pentru adulţi, cât şi pentru copiii cu vârsta de peste 4 ani. Un consum zilnic de astfel de fibre oferă un sentiment de saţietate organismului şi taie pofta de dulce, ajutând astfel la pierderea în greutate. De asemenea, un consum regulat de fibre ajută la sănătatea intestinelor şi la prevenirea cancerului de colon.

Vitamina C

Probabil ştii deja că majoritatea citricelor au un conţinut ridicat de vitamina C. Pomelo nu face excepţie, oferind un aport de vitamina C de până la 193%. De-a lungul anilor, numeroase studii au demonstrat că vitamina C întăreşte sistemul imunitar, previne stresul şi, deşi nu poate vindeca o răceală, poate preveni apariţia complicaţiilor acesteia, cum ar fi infecţiile pulmonare sau pneumonia. Persoanele cu o concentraţie mai mare de vitamina C în sânge au un risc cu 42% mai scăzut de a dezvolta un accident vascular cerebral. De asemenea, s-a dovedit ştiinţific faptul că vitamina C ajută la prevenirea deteriorării musculare, a inflamaţiilor, a bolilor cadiovasculare şi chiar a unor anumite tipuri de cancer.

Sănătatea inimii

Un fruct de pomelo conţine aproximativ 400 mg de potasiu per porţie care, la fel ca şi vitamina C, joacă un rol esenţial în sănătatea inimii. Nu există nici o restricţie pentru consumul de potasiu, dar 4700 mg pe zi este considerată a fi o doză corespunzătoare. Acest mineral reglează nivelul tensiunii arteriale, astfel că un pahar de suc de pomelo pe zi ajută la curăţarea reziduurilor arteriale acumulate în organism, reducând impurităţiile şi fiind extrem de benefic persoanelor care suferă de hipertensiune arterială.

Luptă împotriva cancerului

Chinezii folosesc coaja de pomelor în foarte multe reţete culinare. Aceasta este extrem de bogată în bioflavonoide, substanţe de mare ajutor în prevenirea cancerului pancreatic, intestinal şi de sân. De fapt, s-a dovedit ştiinţific faptul că această coaja poate ajuta la oprirea celulelor canceroase din răspăndire.

Antioxidanţii

Printre cele mai benefice proprietăţi ale fructului de pomelo se numără conţinutul ridicat de antioxidanţi care ajută la încetinirea procesului de îmbătrînire şi la protejarea organismului împotriva multor tipuri de boli – inclusiv boli de inimă sau cancer – protejând organismul împotriva radicalilor liberi.

Fii veşnic tânără!

Grepfruitul şi pomelo sunt singurele fructe cunoscute care conţin “spermadină”, o substanţă care se găseşte şi în organismul uman şi care ajută la protejarea celulelor împotriva procesului de îmbătrânire şi a deteriorării celulelor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
6 strategii pentru a combate foamea!
6 strategii pentru a combate foamea!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”