Candida si vaginita in sarcina
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Da, eu va recomand sa luati doar un antimicotic pentru moment si sa repetati analiza cand... citește

Cele mai

APLICAȚII

Calculează câte calorii poţi consuma zilnic fără să te îngraşi, află greutatea ideală, verifică în calculatorul nutrițional nutrienţii și caloriile din meniul tău sau vezi informaţiile nutriţionale din alimentele preferate.

Obezitate, încotro? Despre slabire, cu şi fără chirurgie

OBEZITATE. Numele tău începe să acopere planeta. În ultimii 20 de ani, cifrele au crescut îngrijorător. De unde a apărut această afecţiune de nutriţie şi metabolism?

Am putea spune că trendul a apărut din SUA, unde statisticile indică astăzi, că o treime dintre americani sunt obezi, şi aproximativ 12,5 milioane de copii şi adolescenţi cu vârste între 2 şi 19 ani au acelaşi diagnostic.

Anul trecut, în România, populaţia supraponderală era de 34%, iar cea obeză de aproximativ 20%; peste 56% dintre bărbaţii români erau supraponderali şi obezi, în timp ce în rândul femeilor 48% se confruntă cu această afecţiune; 18% dintre tinerii cu vârste între 15-24 de ani sunt supraponderali, cele mai avansate forme de obezitate sunt întâlnite la persoanele cu vârste între 45-64 ani (25,2%); În total, populaţia României are aproximativ 200.000 tone de exces ponderal.

Dicţionarul spune că obezitatea este o afecţiune medicală de nutriţie şi metabolism în care grăsimea corporală se acumulează în exces, astfel încât poate avea un efect advers, negativ asupra sănătăţii, ducând la o speranţă de viaţă redusă şi/sau probleme de sănătate.

Însă obezitatea nu apare peste noapte.  O prevesteşte sora ei – supraponderabilitatea. Aveţi mai multe kilograme decât ar trebui? Atunci, sunteţi la fel ca o treime dintre americanii adulţi. O altă treime este constituită din adulţi obezi, aşa cum spuneam.

Câteva kilograme în plus, mai ales acum în epoca sedentarismului, nu au omorât pe nimeni – am putea spune. Însă trebuie ştiut că supraponderabilitatea creşte riscul hipertensiunii arteriale. Însă dacă reuşeşti să slăbeşti 5, 10% din masa corporală, riscul de a dezvolta afecţiuni scade.

Cuprins
Cum să-ţi menţii greutatea?
CUM SLĂBIM - Schimbări ale stilului de viaţă
Tratament complementar şi alternative
Obezitatea în România
Operaţii de succes
sus

Cum să-ţi menţii greutatea?

Cel mai sigur şi eficient mod de a slăbi este să identificaţi adevăratele cauze pentru care v-aţi îngrăşat. Unde s-a rupt echilibrul?

Aţi schimbat stilul de alimentaţie, aţi mâncat cu mult mai mult, aţi exagerat cu anumite grupe alimentare, aţi mâncat seara târziu sau noaptea? Totodată, este foarte important să monitorizaţi cu sinceritate şi băuturile (apă, ceai, cafea, sucuri carbogazoase, sucuri din fructe şi legume şi nu în ultimul rând alcoolul).

Aţi făcut măcar 30 de minute de mişcare zilnic? Câte ore staţi pe scaun? Înainte aveţi un program riguros alocat exerciţiilor fizice? De asemenea, la fel de importantă ca dieta şi activitatea fizică este starea sufletească. Tristeţea, nemulţumirea, depresia sunt favorabile modificărilor de greutate corporală. Interdisciplinaritatea în medicină dă rezultate extraordinare şi atunci când vine vorba despre combaterea obezităţii.

Nutriţioniştii colaborează cu psihoterapeuţi sau psihologi pentru a ghida pacientul ce trebuie să piardă din masa de grăsime. Odată reinstaurat echilibrul emoţional, cantităţile de mâncare redevin normale, nivelul de energie creşte.

Aşadar, pentru a atinge greutatea ideală mâncaţi mai sănătos, să faceţi exerciţii fizice şi să vă schimbaţi obiceiurile nesănătoase. Şi gândiţi pozitiv! Acest lucru implică însă un angajament pe termen lung. În unele cazuri, puteţi să apelaţi la ajutor. Acesta poate consta fie sub formă de medicamente sau intervenţii chirurgicale.

sus

CUM SLĂBIM - Schimbări ale stilului de viaţă

Regim alimentar. Consumarea unei cantităţi mai mici de calorii este un factor important în pierderea cu succes a kilogramelor în plus. Numărul zilnic de calorii de care aveţi nevoie pentru a vă menţine greutatea depinde de anumiţi factori, printre care vârsta şi nivelul de activitate. Cereţi sfatul doctorului nutriţionist pentru a stabili câte calorii trebuie să consumaţi pentru a putea slăbi. De asemenea, folositi şi aplicaţia “calculatorul de calorii” de pe site-ul nostru.

Exerciţiile fizice:  Oricât am încerca să minimizăm rolul sportului şi oricât ne-am încăpăţâna, puţină mişcare nu strică. Nu trebuie să devenim campioni la fitness peste noapte şi nici să visăm pătrăţele pe abdomen din prima lună. Însă, fiecare are un tip de mişcare ce i se potriveşte. Exerciţiile fizice regulate făcute pe termen lung, constitue cheia succesului pierderii în greutate.  Faceţi exerciţii aerobice pentru a arde grăsimile şi exerciţii cu greutăţi pentru a întări ţesurile musculare slăbite.

Comportamentul: Se spune că adevărata provocare nu este slăbirea ci menţinerea greutăţii. Pe termen îndelungat se bazează pe schimbări ale modului de viaţă care să dureze. Pentru a avea succes s-ar putea să fie nevoie să schimbaţi obiceiurile şi credinţele adânc înrădăcinate, care v-au împiedicat să pierdeţi în greutate până acum. Un terapeut sau un grup special de sprijin vă pot fi de ajutor.

Medicamente – există o serie de medicamente şi suplimente alimentare ce potenţează scăderea în greutate. Unele dintre acestea  se eliberează pe bază de prescripţie medicală.

sus

Tratament complementar şi alternative

Piruvatul – sub formă de acid piruvic se găseşte în organism în timpul digestiei. Ca supliment, pare să fie sigur şi poate ajuta la scăderea în greutate. O doză zilnică mai mare de cinci grame ar putea cauza balonări, gaze şi diaree.

Acidul linoleic conjugat:
Studiile făcute pe animale sugerează că acest compus poate reduce grăsimea corporală şi poate creşte greaţa şi indigestia.
Calciul. Există dovezi că un consum crescut de calciu sub formă de produse lactate cum este iaurtul ar putea duce la scăderea în greutate. Suplimentele cu calciu nu par să producă acelaşi efect.

Ceaiul verde – ajută la arderea caloriilor şi la îmbunătăţirea metabolismului. Dacă vă place gustul lui, este puţin probabil să vă facă rău. Ceaiul verde conţine o cantitate mică de cofeină, deci dacă îl consumaţi în cantităţi mari aţi putea avea probleme cu somnul.
Acizii graşi Omega 3 –  Există unele dovezi că acizii graşi din uleiul de peşte ar putea ajuta la scăderea în greutate.
Cromul - suplimentele cu picolinat de crom ar putea duce la o piedere moderată de greutate, dar nu toate studiile au demonstrate acest lucru.

Indicatorul obezităţii
Obezitatea este definită ca fiind un surplus de greutate în raport cu greutatea normală.  Calculul indicelului de masă corporală şi măsurarea circumferinţei taliei  ne ajută să depistăm dereglările de greutate. Iată câteva informaţii din cartea “Ghid practice pentru diabetici” de Yves Mallette, editura Humanitas. Indicele de masă corporală (IMC) este o măsură universal acceptată pentru stabilirea profilului unei persoane.

Dacă IMC se situează între 18,5 şi 25 atunci greutatea este normala. IMC-ul relevă cantitatea totală de grăsimi corporale. El se calculează împărţind greutatea (în kg) la înălţimea (în metri) ridicată la pătrat.

Un IMC mai mic de 18,5 indică o greutate insuficientă, ce ar putea duce la probleme de sănătate. Dacă rezultatul este situat între 25 şi 29,9 începem să vorbim despre supraponderabilitate sau despre un surplus de greutate. De la 30 în sus intervine obezitatea, iar la peste 40 se vorbeşte despre obezitatea morbidă.

De exemplu, pentru o persoană de 1,65 m înălţime, îngrăşarea începe din momentul în care acesta ajunge la greutatea de 68,04 kg, iar obezitatea atunci când depăşeste 81,65 kg. În general, o persoană este considerată obeză din momentul în care masa adipoasă depăşeste 25% din greutatea corporală la bărbaţi şi 30% din greutatea corporală la femei.

Există însă şi cazuri când o persoană poate avea IMC-ul egal cu 30 fără a suferi de obezitate (atleţi, culturişti – surplusul lor de greutate fiind datorat creşterii masei muscular, nu a masei adipoase. Nici femeile gravide nu trebuie să ţină cont de indicele de masă corporală.
Un alt indicator al obezităţii este talia. Peste 88 cm la femei şi peste 102 cm la bărbaţi.

sus

Obezitatea în România

Cel mai recent studiu efectuat în România asupra numărului persoanelor cu obezitate a fost în 2013 este studiul Omnibus efectuat de GFK pentru spitalul Ponderas, în urma căruia au reieşit următoarele date:
• Populaţia supraponderală era de 34%, iar cea obeză de aproximativ 20%;
• peste 56% dintre bărbaţii români erau supraponderali şi obezi, în timp ce în rândul femeilor 48% se confruntă cu această afecţiune;
• 18% dintre tinerii cu vârste între 15-24 de ani sunt supraponderali
• cele mai avansate forme de obezitate sunt întâlnite la persoanele cu vârste între 45-64 ani (25,2%);
• în total, populaţia României are aproximativ 200.000 tone de exces ponderal;

Conform aceluiaşi studiu efectuat de Ponderas, dintre regiunile României, Ardealul se confruntă cel mai mult cu problema obezităţii, aflându-se în topul zonelor afectate. Aproximativ 21% dintre respondenţii care locuiesc în Ardeal şi Banat au declarat că suferă de obezitate. Pe locul următor, cu 17,2% persoane obeze din totalul de locuitori se regăseşte Oltenia.

Am stat de vorbă cu dr. Bogdan Smeu, medic specialist chirurgie generală şi chirurgie metabolică, la spitalul Ponderas despre chirurgia metabolic despre chirurgia metabolică. Iată ce am aflat.

Chirurgia metabolică este un domeniu nou al chirurgiei generale şi se adresează pacienţilor cu afecţiuni cardio-metabolice asociate obezităţii: diabet zaharat, hipertensiune arterială, valori ridicate ale colesterolului şi alte patologii metabolice.
Prezenţa acestor afecţiuni, corelate cu creşterea ponderală, afectează calitatea vieţii şi scade considerabil speranţa de viaţă a pacientului metabolic. Aceasta nouă specialitate are ca scop atât pierderea în greutate (pacientul pierde între 50-100% din excesul ponderal), cât şi remisia comorbidităţilor precum diabetul zaharat de tip 2. Astfel, este cea mai eficientă metodă de tratare a obezităţii, în mod semnificativ şi permanent.

Cele 5 intervenţii chirurgicale prin care pacienţii pot obţine pierderea excesului ponderal şi ameliorarea semnificativă a afecţiunilor metabolice sunt :

Gastric banding – este tipul de intervenţie chirurgicală care presupune montarea unui inel gastric reglabil pentru a divide stomacul în doua porţiuni. Prima porţiune din stomac este mai mică şi vine în continuarea esofagului, iar restul stomacului va comunica cu prima porţiune printr-un canal permis de inel. Acesta are un tub de conexiune, iar la capătul lui este un dispozitiv care se fixează sub piele şi prin care medicul poate insera lichid în inel. Cu cât este mai strangulat stomacul, cu atât va fi mai limitată trecerea alimentelor.
Acest tip de operaţie este cel mai simplu, intervenţia durând aproximativ 40 min, iar pacientul îşi va reveni într-un timp scurt, va pierde kilogramele în plus dacă este motivat şi conştient că inelul poate fi păcălit de alimentele lichide, dar bogate în calorii precum îngheţata, ciocolata, sucurile. Astfel, pacientul trebuie să aibă grijă în alegerea alimentelor pe care le consumă. Sunt recomandate alimentele slab calorice şi uscate, în porţii mici, 4-5 mese/zi.

Gastric bypass – tipul de operaţie care presupune scurt circuitarea stomacului, îl împarte în două compartimente: unul aflat în continuarea esofagului şi un altul complet separat. Alimentele vor ocupa prima porţiune, fără a trece deloc în cealaltă parte a stomacului. Pentru a asigura tranzitul digestiv, la acest stomac format se conectează o parte din intestin. Ea va prelua alimentele pe care le înghiţim.
Persoana care a recurs la bypass gastric mănânca puţin, dar neselectiv, pentru ca zaharurile şi grăsimile nu trec prin suprafaţa de intestin care face posibilă absorbţia lor. Senzaţia de saţietate apare foarte repede, deoarece alimentele vin în contact cu mucoasa intestinală şi de acolo pleacă nişte semnale către creier, care determină apariţia senzaţiei de saturaţie.
Prin intermediul acestui tip de intervenţie, se poate pierde până la 80% din excesul ponderal.

Gastric sleeve este cea de-a treia intervenţie chirurgicală pentru obezitate şi constă în secţionarea stomacului de-a lungul său, scoţând din organism porţiunea sa laterală, adică 80% din capacitatea rezervorului gastric unde se află şi centrii foamei. În circuitul digestiv rămâne doar un tub gastric foarte subţire şi lung, cu diametrul de 1 cm, care seamănă cu un burlan, foarte zgârcit cu alimentele pe care le permite. Senzaţia de foame se reduce şi până la 70% din excesul ponderal poate fi pierdut.

Plicatura gastrică pe cale laparoscopică este considerată cea mai modernă operaţie din chirurgia obezităţii. Este un procedeu restrictiv de chirurgie bariatrică unde se micşorează stomacul chirurgical, fără implanturi sau agrafe metalice. Metoda constă în efectuarea unor pliuri în peretele gastric, urmate de sutura pliurilor cu fire chirurgicale neresorbabile.
În urma intervenţiei chirurgicale, pacientul pierde între 40-70% din excesul ponderal în primul an.

Diversia biliopancreatică este mai drastică şi presupune ocolirea unei suprafeţe foarte mari de intestin de către alimente, printr-o reconectare, şi nu prin tăierea intestinului. Se lasă doar ultimii 50-100 de centimetri din intestinul subţire din cei 7-10 metri, cât are acesta, ocolindu-l, dar fără a-l tăia.
Pacientul care a recurs la diversie bileo pancreatică slăbeşte spectaculos, până la 90% din surplusul de greutate. Însă el trebuie să meargă la toaletă de mai multe ori pe zi, aceasta şi pentru ca alimentele sunt trimise practic direct în colon şi nu apucă să se absoarbă. Aportul alimentar nu este restricţionat.

Intervenţiile durează între 40 – 90 min, în funcţie de tipul de operaţie efectuat, iar perioada de spitalizare este de până la 48h. Pacienţii se recuperează foarte repede datorită faptului că toate intervenţiile se realizează laparoscopic (fără tăieturi).

sus

Operaţii de succes

“Până în prezent, în cadrul spitalului Ponderas s-au operat 4.800 de pacienţi cu obezitate, iar 80% dintre ei au prezentat şi comorbidităţi asociate. Dintre aceştia, 23% aveau diabet zaharat de tip 2, 40% hipertensiune arterială, iar după ce au urmat programul metabolic aceste afecţiuni au fost ameliorate până la remisie pentru peste 93% dintre pacienţi. Mai mult decât atât, fiecare dintre pacienţii noştri a slăbit semnificativ, eliminând în medie în jur de 70% din excesul ponderal.” a declarat Bogdan Smeu, medic specialist chirurgie generală şi chirurgie metabolică, Ponderas.

Spitalului Sfântul Constantin din Braşov are 3 ani de expertiză în domeniul chirurgiei obezităţii şi a redat zâmbetul şi posibilitatea începerii unei noi vieţi pentru zeci de obezi.

Marian Oprea este unul dintre aceştia. Diagnosticat încă de la 12 ani cu obezitate morbidă, acesta a moştenit problemele metabolice şi de greutate ale părinţilor şi a ajuns la 33 de ani să cântărească 210 kilograme. Multiplele încercări de a slăbi, fie prin sport, medicina naturistă şi chiar înfometare, au fost fără succes, starea i s-a înrăutăţit progresiv şi a ajuns să fie imobilizat la pat şi supus riscului ca organismul să-i cedeze în orice clipă sub presiunea bolilor cauzate de obezitate. În aceste condiţii, a fost nevoie de o decizie drastică, dar salvatoare: operaţia de micşorare a stomacului (Gastric Sleeve) realizată în cadrul Spitalului Sf. Constantin din Braşov.
"La spitalele de stat nu prea am găsit multe variante. În România nu este foarte accesibilă. Costurile operaţiei fiind mai mari de 5.000 de euro, iar pentru un bugetar sau un om de rând este foarte greu să adune aceşti bani", spune Marian Oprea.
Impresionaţi de cazul extrem de dificil, echipa de medici a Spitalul Sf. Constantin din Braşov, Centru de excelenţă în chirurgia obezităţii, i-au oferit lui Marian operaţia gratuit.

"Cazul domnului Oprea era într-adevăr extrem de dificil, iar intervenţia chirurgicală era absolut esenţială nu doar pentru a-i schimba viaţa, cât şi pentru a-i permite acestuia s-o continue. Cineva trebuia să-i ofere acest sprijin. Astfel de centre care au activitate continuă sunt doar câteva. Eu spun că suntem printre primii trei din îara ca număr de cazuri şi singurii care facem acest tip de chirurgie prin ombilic", spune Bogdan Moldovan - sef secţie chirurgie a Spitalului Sf. Constantin din Braşov.

În urma interveneţiei laparoscopice realizate de doctor Bogdan Moldovan şi echipa Spitalului Sf. Constantin din Braşov, Marian Oprea a slăbit într-un timp record, peste 100 de kilograme.

„După un an de zile sunt un alt om, am altă viaţă! Sincer, de multe ori, stau şi mă minunez de cum eram şi cum sunt acum! Înainte purtam mărimea 7XL şi aveam haine făcute pentru oameni de peste 200 de kilograme”, spune Marian Oprea despre povestea sa de succes trăită alături de echipa Spitalului Sf. Constantin din Braşov.
Marian are acum grijă să-şi păstreze greutatea constantă, concentrându-se în mod deosebit asupra alimentaţiei şi în acelaşi timp bucurându-se de noua viaţa oferită de chirurgia bariatrică. Scăderea masivă în greutate şi diminuarea senzaţiei de foame au contribuit nu doar la dispariţia complexelor, ci şi la îndeplinirea visului de a deveni DJ în timpul liber, pe care Marian şi l-a îndeplinit după operaţie.

Marian Oprea nu este singurul pe care echipa de medici a Spitalului Sf. Constantin din Braşov l-a ajutat să-şi redobândească sănătatea şi bucuria de a trăi. Zeci de foşti pacienţi s-au întâlnit pe 23 iunie 2014 pentru a sărbători cei 3 ani de la introducerea chirurgiei bariatrice la Braşov, în premiera la Spitalul Sf. Constantin şi noua viaţă pe care acesta intervenţie le-a oferit-o.
Experienţa Spitalului Sf. Constantin:
- 28 iunie 2011: Primul caz Gastric Sleeve de la Spitalul Sf. Constantin, intervenţie introdusă în premiera la Braşov, iar până în prezent Spitalul Sf. Constantin numără peste 140 de cazuri operate
- 6 aprilie 2012: primul Gastric Sleeve LESS: chirurgie transombilicală fără cicatrici, în premieră pentru România
- 10 ianuarie 2014: interveneţia Gastric Sleeve cu nr. 100 efectuată la Spitalul Sf. Constantin
-pacientul cu cea mai mare greutate: 236 kg (-36 kg în 2 luni după operaţie)
- pacientul cu cea mai mare scădere în greutate: -115 kg (210 kg greutatea iniţială).

Citește și:
5 motive pentru care merită să slăbeşti
Reînvaţă să mănânci: Spune NU dietei, spune DA plăcerii!
Teo Trandafir – cu 25 kg mai slabă: “Nu mai car încă un om în spate!”


Exclusiv Online - 14.07.2014 Sursă foto: Shutterstock
Taguri: obezitate, slabire, IMC,
Citește pe descopera.ro
O DESCOPERIRE incredibilă elucidează unul dintre cele mai mari MISTERE ale fascinantei planete Marte. De zeci de ani, cercetătorii sunt intrigaţi de acest fenomen O DESCOPERIRE incredibilă elucidează unul dintre cele mai mari MISTERE...
ENIGMA anului 536 a fost rezolvată. Cum a schimbat cursul istoriei - VIDEO ENIGMA anului 536 a fost rezolvată. Cum a schimbat cursul istoriei -...
Gemeni Gemeni 22 mai - 21 iunie

În luna mai veţi avea o stare de spirit destul de echilibrată şi nu veţi accepta ca nicio problemă să vă afecteze dispoziţia pozitivă pe care o aveţi. Natura acestei luni este una de introvertire...citește mai departe

×

 
×

CALCULATOR NUTRIŢIONAL
Află câte calorii conţine masa ta de astăzi!

Caută în lista de alimente »
Zf.ro
Ce se întâmplă cu magazinele Profi în România. Reţeaua face anunţul care dă toate calculele peste cap Ce se întâmplă cu magazinele Profi în...
Cine vrea să devină milionar? Fraţii...
Este OFICIAL! Avem un nou miliardar în...
BusinessMagazin.ro
Cine este sortivul român care şi-a CUMPĂRAT UN MUNTE. Cum a transformat o casă bătrânească într-un imperiu de zeci de milioane de euro Cine este sortivul român care şi-a CUMPĂRAT...
ÎN SFÂRŞIT!! Cea mai aşteptată autostradă...
Mediafax.ro
E OFICIAL: Ce se întâmplă cu Radu Mazăre. Autorităţile din România, surprinse de mişcara DECISIVĂ făcută de fostul primar E OFICIAL: Ce se întâmplă cu Radu Mazăre....
„Vestul sălbatic digital”. Instrumente...
De ce ar trebui să mâncăm ce creşte...
Gandul.info
Un elev de liceu a văzut două profesoare tinere care stăteau de vorbă. A mers la ele sub pretextul că le întreabă ceva despre şcoală, iar ce a urmat e SCANDALOS. Adolescentul, prins accidental de poliţie/ Cadrele didactice sunt ŞOCATE Un elev de liceu a văzut două profesoare...
Noi detalii în cazul celor doi soţi care...
Şi-a cumpărat un Audi R8 de 130.000 de...
DA.ZF.ro
5 drumuri magice din România pe care poţi evada cu maşina - GALERIE FOTO 5 drumuri magice din România pe care poţi...
Cele 7 minuni ale României: locuri spectaculoase...
TOP 5 plaje sălbatice, foarte aproape de...
ProSport.ro
BREAKING NEWS: Clipe de groază pentru această tânără care şi-a chemat un Uber pentru a merge acasă. A fost la un pas să fie răpită: "Avem grijă, e o lume nebună!" FOTO | BOMBĂ chiar în ziua protestului de la Piaţa Victoriei BREAKING NEWS: Clipe de groază pentru această...
Fiul marelui Gică Hagi, luat prin surprindere!...
BREAKING NEWS: România, în doliu! A murit...
ApropoTv.ro
Destinaţii alternative de Crăciun care te fac să vezi cu alţi ochi Europa Destinaţii alternative de Crăciun care...
Jurnalistul Ion Cristoiu publică două...
Electric Castle Festival anunţă headliner-ii...
Go4it.ro
Telefoanele HUAWEI nu vor mai folosi ANDROID. Donald Trump a dat lovitura FATALĂ companiei Telefoanele HUAWEI nu vor mai folosi ANDROID....
Lilium Jet, primul vehicul de zbor pentru...
A fost LANSAT telefonul cu cea mai performantă...
ProMotor.ro
VIDEO - În mai ştiţi pe ŞMECHERUL CU TOUAREG care A LOVIT O DACIA? Ce s-a întâmplat chiar ieri e REVOLTĂTOR! VIDEO - În mai ştiţi pe ŞMECHERUL CU...
VIDEO - SITUAŢIE INCREDIBILĂ ÎN TÂRGOVIŞTE....
Un POLIŢIŞT s-a dus la un şofer de autobuz...
Descopera.ro
PROBLEMA sexuală majoră pe care o au din ce în ce mai multe românce. Cum se poate REZOLVA simplu PROBLEMA sexuală majoră pe care o au din...
De câte ORI pe lună trebuie să FACI sex...
Locul dezmăţului şi al ORGIILOR sexuale....
ULTIMA ORĂ
Angajate de la Spitalul Universitar din Capitală, filmate când umilesc pacienţi/ Ministrul Sănătăţii anunţă Comisie de disciplină | VIDEO

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.