galerie

Galerie foto - alimente sanatoase care ingrasa


  • Batoane proteice – proteinele sunt bune, nu? Bineînţeles! Dar nu atunci când sunt combinate cu diferite ingrediente pline de zahăr şi coloranţi. Le poţi consuma cu moderaţie, atunci când călătoreşti, de exemplu, şi nu ai posibilitatea de a lua masa, dar chiar şi atunci ar trebui să optezi pentru cele cu un conţinut scăzut de zahăr.
  • Fructele deshidratate –piersici, caise, smochine, curmale, prune etc te pot face să te îngraşi rapid, deşi aparent sunt sănătoase, având de aproximativ 5 ori mai multe calorii decât în starea lor naturală. De asemenea, majoritatea firmelor care comercializează aceste „delicii” adaugă zahăr şi alte substanţe dăunătoare. De aceea, cel mai indicat ar fi să le consumi proaspete, iar dacă vrei neapărat să le încerci în această formă, asigură-te că alegi doar produsele fără adaos de zahăr.
  • Oleaginoase - la fel ca şi în cazul avocadoului, oleaginoasele (nuci, migdale, caju etc) conţin grăsimi sănătoase dar care, consumate în cantităţi ridicate, pot să devină un adevărat „duşman” al siluetei.  30 de grame de oleaginoase conţin aproximativ 135 de calorii. „Bineînţeles, depinde şi de categoria pe care o alegem, unele dintre ele fiind mai inofensive”, spune Zuckerbot. Deci, tu ce alegi? 12 boabe de caju sau 22 de migdale?
  • Cereale expandate – da, sunt extrem de scăzute în calorii şi grăsimi, dar au, în acelaşi timp, şi un conţinut scăzut de fibre sau proteine – ingrediente cunoscute pentru combaterea foamei. Acest lucru înseamnă că pentru a-ţi satisface pofta de mâncare, ar trebui să mănânci o cantitate mare, iar asta ar duce cu siguranţă la acumularea kilogramelor în plus.
  • Salata – nimic nu este mai sănătos decât un bol plin cu legume proaspete. Totuşi, de obicei o salată nu înseamnă doar atât, nu? Crutoanele, dressingul şi „puţina brânză dată prin răzătoare” pot transforma o salată într-o cantitate calorică asemănătoare unui bol de paste!
  • Avocado - îl găseşti peste tot şi îi auzi pe toti nutriţioniştii vorbind despre beneficiile lui, pe bună dreptate, căci este un „super-aliment”. Fiecare fruct este „ambalat” în zece grame de fibre şi de două ori mai mult potasiu decât ar conţine o banană. Cu toate acestea, datorită conţinutului său ridicat de grăsime (grăsimi bune, dar tot grăsimi) este destul de uşor să cazi în extrema cealaltă şi să acumulezi kilograme în loc să le dai jos. Aşadar, Tanya Zuckerbrot, specialist în nutriţie, te sfătuieşte să îl consumi cu moderaţie!
Batoane proteice – proteinele sunt bune, nu? Bineînţeles! Dar nu atunci când sunt combinate cu diferite ingrediente pline de zahăr şi coloranţi. Le poţi consuma cu moderaţie, atunci când călătoreşti, de exemplu, şi nu ai posibilitatea de a lua masa, dar chiar şi atunci ar trebui să optezi pentru cele cu un conţinut scăzut de zahăr.
1/1