Dieta Optavia: slăbeşti rapid, dar cât de sănătos?

În fiecare an, tot mai multe diete câştigă popularitate în rândul persoanelor care vor să slăbească. Iată ce presupune dieta Optavia.
  • Publicat:
Dieta Optavia: slăbeşti rapid, dar cât de sănătos?
FOTO: 123rf.com / Dieta Optavia

Anul acesta, dieta Optavia a câştigat teren în faţa celorlalte diete pe care deja le cunoaştem. Acest program de slăbire presupune un plan alimentar scăzut în calorii, nu limitează consumul anumitor grupuri de alimente şi promite o transformare rapidă şi un stil de viaţă sănătos. Chiar dacă nu este o dietă ieftină şi la îndemâna oricui, a reuşit să-şi facă destul de mulţi fani, în Statele Unite clasându-se pe locul doi în topul celor mai rapide şi eficiente diete pentru slăbit, informează U.S. News and World Report. Încă o dovadă stau şi statisticile Google care arată că în 2018 dieta Optavia s-a aflat pe primele locuri în trending.

Dieta Optavia: ce presupune

Dieta Optavia presupune consumul de alimente în formă ambalată, de la shake-uri, clătite şi supe, până la paste şi cartofi. Mai exact, meniul pe o zi, la pachet, care să conţină cele cinci mese principale, în funcţie de programul de slăbire personalizat. Tot mai multe site-uri apar cu aceste tipuri de meniuri personalizate, masa ta pe o zi fiind doar la un click distanţă.

Această dietă are un principiu destul de simplu: comanzi pachetul pentru ziua respectivă şi mănânci alimentele după instrucţiuni, iar când spunem ”după instrucţiuni”, ne referim la faptul că fiecare  masă este numerotată şi trebuie consumată într-un anumit interval orar. Dar cât este, de fapt, de eficient acest program? Deşi este clasată ca una dintre cele mai rapide diete pentru slăbit, dieta Optavia nu este o dietă cu efecte pe termen lung, nu are un plan nutriţional şi nici beneficii pentru sănătatea inimii.

Tipul acesta de programe nu conţin alimente proaspete, iar multe dintre ele sunt produse procesate. În dietă, produsele procesate pot conţine alergeni şi îndulcitori (care sunt de 200 de ori mai periculoşi decât zahărul).

Chiar dacă mulţi dintre noi avem un program încărcat, iar cea mai bună soluţie este aceea de a comanda mâncare gata făcută, prin care porţiile sunt ţinute sub control şi se reduce tendinţa de a mânca mai mult decât trebuie, dar şi să facem alegeri nesănătoase, trebuie să recunoaştem că opţiunile organice şi ingredientele naturale achiziţionate direct din piaţă rămân cea mai sănătoasă variantă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
9 alimente care luptă cu depresia
9 alimente care luptă cu depresia
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”