Dieta cu citrice: beneficiile citricelor, tipuri de diete şi meniuri

Pentru iubitorii de citrice care îşi doresc să scape de kilogramele în plus, venim cu veşti bune: cele două merg mână-n mână.
  • Publicat:
Dieta cu citrice: beneficiile citricelor, tipuri de diete şi meniuri
FOTO: 123rf.com

Pentru iubitorii de citrice care îşi doresc să scape de kilogramele în plus, venim cu veşti bune: cele două merg mână-n mână, dieta cu citrice fiind răspunsul. Este una dintre cele mai eficiente diete cu fructe şi, încă din antichitate, citricele erau folosite în curele de slăbire, mai ales că acestea conţin numeroase ingrediente sănătoase şi pot fi consumate ca sucuri sau în preparate delicioase. Pe lângă cantitatea uriaşă de VItamina C, citricele conţin acizi organici, iar astfel această dietă este potrivită oricărei vârste. Aşa cum bine ştim, citricele sunt ideale în combaterea răcelii, a febrei, durerilor de cam şi sunt folosite împotriva atacurilor de astm, bronşită şi arteroscleroză. Şi, chiar dacă nu ţi-ai propus să scazi în greutate, această dietă te poate ajuta în purificarea corpului, întărirea imunităţii şi îmbunătăţirea sănătăţii.

Dieta cu citrice: principalele ingrediente

Principalele ingrediente din această dietă sunt:

  • lămâile;
  • portocalele;
  • grepfrut.

Lămâile. Dintre toate citricele, lămâile sunt cel mai puţin calorice, iar asta datorită acidului citric care are un efect extrem de revigorant. Lămâia conţine elementele necesare pentru a elimina grăsimea din corp, fiind principalul ingredient pentru cei care vor să săbească sănătos. Acidul citric contribuie la producţia de acid gastric şi îmbunătăţeşte digestia, un alt parametru important în orice dietă. De asemenea, coaja de lămâie conţine pectină, care ajută la preglarea glicemiei. Lămâile ajută la curăţarea corpului, a sângelui, previne numeroase boli şi ajută la scăderea în greutate.

Portocalele. Portocalele sunt bogate în Vitamina C şi apă, perfecte pentru a lupta împotriva kilogramelor în exces. Pe lângă Vitamina C, portocalele sunt o sursă bogată de calciu, potasiu şi magneziu, iar astfel pot oferi rapid organismului starea de saţietate. Din portocale, putem obţine 90ml de suc necesar pentru a scădea în greutate.

Grepfrut. Grepfrutul, la fel ca portocala, conţine o cantitate mare de apă, ceea ce oferă mai multă energie metabolismului. Proprietăţile sale chimice sunt de a reduce nivelul de insulină din sânge şi de a stimula scăderea în greutate. Pentru a începe ziua într-un mod sănătos este nevoie ca dimineaţa să bei o cană cu apă călduţă amestecată cu grepfrut, portocală şi lămâie. De asemenea, meniul trebuie completat de cel puţin unul dintre aceste fructe.

Dieta cu citrice: cine o poate urma?

Toată lumea ştie că cel mai sănătos mod de a scăpa de kilogramele în plus este acela de a mânca sănătos, adică de a urma o dietă sănătoasă. Regula pe care trebuie să o avem în vedere în fiecare zi este acela ca meniul nostru să conţină citrice. Ştiinţific, s-a demonstrat că citricele accelerează metabolismul, ajută la arderea grăsimii depozitate şi curăţă corpul de toxine (detoxifierea organismului), numărându-se astfel printre dietele favorite ale multor persoane. Toţi cei care vor încerca această dietă se vor convinge de rezultatele sale. Pe lângă faptul că se reduce din grăsimea depozitată, corpul îşi recapătă flexibilitatea şi elasticitatea.

Dieta cu citrice: tipuri

Există numeroase tipuri de diete cu citrice, dar este suficient să vorbim doar de două dintre ele.

Dieta cu citrice pentru scăderea rapidă în greutate.

Această dietă este ideală pentru persoanele care vor să scape rapid de excesul de grăsime. Avantajul acestei diete stă în numărul de kilograme de care scapi, între 8 şi 12 kilograme pe lună, fiind un potrivită celor care vor să slăbească rapid. În privinţa acestei diete nu este deloc recomandat consumul constant, deoarece este destul de solicitantă aşa că, nu ţine această dietă mai mult de 5-7 zile. Mai apoi, poţi lua o pauză de 3 zile şi să repeţi ciclul.

MENIU

  • Mic-dejun: suc de portocale sau de grepfrut
  • Prânz: un grepfrut şi doi kiwi;
  • Cină: două ouă fierte şi limonadă fără zahăr

Nu se recomandă ca această dietă să fie consumată de persoane care au probleme de stomac sau hiperglicemie. În cazul persoanelor care au probleme mari în greutate, pielea va fi afectată, având astfel un aspect lăsat. Citricele sunt fructe cu un număr scăzut de calorii aşadar, pot cauza dureri de cap şi ameţeli. În plus, înainte de a începe această dietă este recomandată vizita la cabinetul specialistului pentru a ştii dacă-ţi este recomandată sau nu, în funcţie de starea ta se sănătate.

Dieta cu citrice de 15 zile

Această dietă nu este la fel de riguroasă ca prima, dar conţine un meniu mult mai sănătos şi echilibrat. Mesele trebuie servite în fiecare zi la aceeaşi oră sau cel puţin aproximativ. Dieta cu citrice oferă organismului o cantitate mare de Vitamina C, ajută la detoxifiere şi digestie, ceea ce duce la rezultate minunate în urma consumului.

MENIU- la mic-dejun se consumă acelaşi lucru în toate cele 15 zile.

Ziua 1.

  • Mic-dejun: o portocală, o felie de pâine integrală şi o cană de ceai sau cafea, dar fără zahăr.
  • Prânz: o portocală, un ou fiert, un pahar de lapte bătut
  • Cină: piept de pui cu două linguriţe de suc de lămâie şi un fruct citric la alegere

Ziua 2.

  • Prânz: 1 ou fiert, salată cu castraveţi, iaurt sau lapte bătut şi un fruct citric la alegere
  • Cină: 120g carne de vită, o portocală, o fielie de pâine, o cană de ceai fără zahăr sau limonadă.

Ziua 3.

  • Prânz: o portocală, lapte bătut, un ou, o salată verde sau doi castraveţi şi o limonadă
  • Cină: 120g carne de vită, o portocală, o fielie de pâine, o cană de ceai fără zahăr sau limonadă

Ziua 4.

  • Prânz: 125g de brânză slabă, o felie de pâine şi două mandarine
  • Cină: burger de vită, o portocală, o felie de pâine integrală şi o cană de ceai sau cafea, fără zahăr.

Ziua 5.

  • Prânz: 200g de carne gătită sau peşte, o felie de pâine integrală şi doi castraveţi
  • Cină: o jumătate de kilogram de legume gătite (morcovi, cartofi şi mazăre, un ou fiert şi un fruct citric la alegere.

Când ciclul de cinci zile ia sfârşit, revin-o la prima zi şi repetă-l de două ori. În acest fel vei putea scăpa chiar de 6-7 kilograme, iar corpul va deţine vitaminele necesare de care are nevoie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”