Cum să mănânci corect de Anul Nou pentru a evita kilogramele în plus şi problemele de sănătate

Iată câteva reguli de pus în practică în seara de Anul Nou pentru a evita kilorgamele în plus şi problemele de sănătate.
  • Publicat:
Cum să mănânci corect de Anul Nou pentru a evita kilogramele în plus şi problemele de sănătate
FOTO: profimediaimages.ro / Cum să mănânci corect de Anul Nou pentru a evita kilorgamele în plus şi problemele de sănătate

În această perioadă a anului, tentaţiile culinare sunt extrem de mari. Dacă de Crăciun am făcut faţă cu brio meselor copioase, pentru seara de Revelion trebuie să ţinem cont de câteva sfaturi oferite de nutriţionistul Gianluca Mech în perioada Sărbătorilor. Exagerările pot veni nu doar cu kilograme în plus, ci şi cu probleme de sănătate. Iată cum să rezişti tentaţiilor, dar mai ales cum să te bucuri de seara de Anul Nou fără incidente…culinare, să le spunem.

“1. Nu pleca la restaurant sau la o masă festivă cu stomacul gol, fiindcă astfel rişti să mănânci mai mult decât este cazul atunci când te vei aşeza la masă. Alege întotdeauna gustări precum fructe, legume sau iaurt.

2. Măsoară-ţi porţiile! Poţi mânca orice, însă totul cu moderaţie!

3. Alege preparate cât mai sănătoase cu putinţă şi încearcă pe cât posibil să eviţi preparatele prăjite, foarte grase sau pe bază de carne procesată.

4. Dacă nu poţi rezista în faţa cozonacului, încearcă să te rezumi la o singură felie. Ai însă grijă să fie de cea mai bună calitate, fără fructe confiate şi ingrediente care îţi pot dăuna.

5. Încearcă să faci mişcare! Mersul pe jos este un exemplu de activitate care îţi ţine metabolismul în priză!

6. Băuturile alcoolice au multe calorii, dar nu conţin deloc nutrienţi necesari organismului. Poţi bea un singur pahar de vin ori şampanie, dar aveţi grijă să consumaţi şi apă!”, spune nutriţionistul Gianluca Mech.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân