Consumul de vin roşu, cheie pentru o viaţă sexuală mai bună?

Veşti bune pentru iubitorii de vin – cercetătorii de la Universitatea Harvard au arătat că o dietă bogată în alimente şi băuturi care conţin flavonoide, care se găsesc în vin roşu, fructe de pădure sau ceai ar putea preveni disfuncţiile erectile, o problemă care afectează aproape jumătate dintre bărbaţi.
  • Publicat:
Consumul de vin roşu, cheie pentru o viaţă sexuală mai bună?
Alimente impotriva disfunctiilor erectile

Veşti bune pentru iubitorii de vin roşu – cercetătorii de la Universitatea Harvard au arătat că o dietă bogată în alimente şi băuturi care conţin flavonoide (se găsesc în vin roşu, fructe de pădure sau ceai) ar putea preveni disfuncţiile erectile, o problemă care afectează aproape jumătate dintre bărbaţi.

Cercetătorii au analizat 50 de mii de bărbaţi de vârsta a doua, monitorizându-le dieta, greutatea şi activitatea fizică timp de 30 de ani.  Bărbaţii care au consumat regulat alimente şi băuturi bogate în flavonoide şi-au scăzut cu 10% riscul de a suferi disfuncţii erectile.

“Ştim deja că aportul ridicat de flavonoide al anumitor alimente ar putea reduce riscul de a suferi de boli cardiovasculare sau diabet. Acesta este primul studiu care a analizat legătura între flavonoide şi disfuncţii erectile. Disfuncţiile erectile sunt un barometrul al problemelor funcţiilor vasculare ”, afirmă Aedin Cassidy, coordonatorul studiului. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”