Yoga

Disciplina cu origine in India cumuleaza tehnici( posturi ),exercitii ( mentale si fizice) cit si o latura spirituala ( filosofica).

Ca si concept s-a desafirsit intre 800-100 î.Hr.  ( prima scriere o găsim în Rig Veda, cca 3.500 de ani vechime), in prezent se disting doua directii principale. Prima directie include utilizarea posturilor si exercitiilor ( mentale si fizice)  avind ca scop tonifierea organismului si inbunatatirea starii mentale ( eliminarea stresului zilnic) in a doua directie se pune accent latura spirituala .

Prin tehnicile folosite Yoga conduce la vindecarea unor afecţiuni (dureri de spate , dureri ale cefei, ameliorarea vederii ), corectarea deformaţiilor coloanei vertebrale, exerciţii de tonifiere şi de stimulare a organelor abdominale.  Avantajele practicarii Yoga nu exclude insa medicina traditionala, ia raminind o anexa a acesteia.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica