Yoga

Disciplina cu origine in India cumuleaza tehnici( posturi ),exercitii ( mentale si fizice) cit si o latura spirituala ( filosofica).

Ca si concept s-a desafirsit intre 800-100 î.Hr.  ( prima scriere o găsim în Rig Veda, cca 3.500 de ani vechime), in prezent se disting doua directii principale. Prima directie include utilizarea posturilor si exercitiilor ( mentale si fizice)  avind ca scop tonifierea organismului si inbunatatirea starii mentale ( eliminarea stresului zilnic) in a doua directie se pune accent latura spirituala .

Prin tehnicile folosite Yoga conduce la vindecarea unor afecţiuni (dureri de spate , dureri ale cefei, ameliorarea vederii ), corectarea deformaţiilor coloanei vertebrale, exerciţii de tonifiere şi de stimulare a organelor abdominale.  Avantajele practicarii Yoga nu exclude insa medicina traditionala, ia raminind o anexa a acesteia.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos