Xerostomie

Uscare a gurii, secreţie mica sau zero de salivă (hiposialie / asialie ). Xerostomie poate fi pasagera in cazul situatilor de anxietate sau de deshidratare sau persistenta si atunci avem sindromul Gougerot-Sjogren ; administrarea anumitor medicamente sau de radioterapie anticanceroasă a gâtului sau a feţei. Prezenta xerostomie impiedica formarea bolului alimentar, impiedica vorbirea, duce la distrugerea dentitiei si aparitia a altor sfectiuni ale gurii. Remedii constau  in inlaturarea cauzei.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Mirela Gruia

Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.

citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce reacții adverse poate da Levotiroxina sodică din pastilele pentru tiroidă, atunci când nu se ia corect?