Supraantrenament

Exces de exerciţii fizice, legat adesea de pregătirea unei competiţii sportive.

Un supraantrenament se mani­festă printr-o oboseală şi o scădere a performanţelor, însoţite de alte tulburări: insomnie, pierdere a apetitului, iritabilitate, stare depresivă.

Examene biologice pot fi utile pentru a orienta diagnosticul şi pot ajuta urmărirea evoluţiei. Astfel, o dozare făcută plecând de Ia o probă de sânge poate revela un deficit în săruri minerale (magneziu, calciu) şi o scădere a nivelului de hormoni (testosteron, de exemplu), caracteristice unui supraantrenament. Interpretarea rezul­tatelor nu se face în mod absolut, ci în funcţie de dozările realizate pe aceeaşi persoană în perioada de formă bună.

Tratamentul constă într-o diminuare sau într-o oprire temporară a antrenamentului.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal