Supraantrenament

Exces de exerciţii fizice, legat adesea de pregătirea unei competiţii sportive.

Un supraantrenament se mani­festă printr-o oboseală şi o scădere a performanţelor, însoţite de alte tulburări: insomnie, pierdere a apetitului, iritabilitate, stare depresivă.

Examene biologice pot fi utile pentru a orienta diagnosticul şi pot ajuta urmărirea evoluţiei. Astfel, o dozare făcută plecând de Ia o probă de sânge poate revela un deficit în săruri minerale (magneziu, calciu) şi o scădere a nivelului de hormoni (testosteron, de exemplu), caracteristice unui supraantrenament. Interpretarea rezul­tatelor nu se face în mod absolut, ci în funcţie de dozările realizate pe aceeaşi persoană în perioada de formă bună.

Tratamentul constă într-o diminuare sau într-o oprire temporară a antrenamentului.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica