Sindrom nefrotic

Totalitate a simptomelor care însoţesc un mare număr de glomerulonefrite (boli renale caracterizate printr-o afectiune cronică a glomerulilor).

Sindromul nefrotic rezultă dintr-o creştere a perme­abilităţii peretelui capilarelor glomerulare, care lasă să treaca în urină proteine din plasma sangvină.

Sindromul nefrotic prezinta un nivel anormal de scăzut al albuminei în sânge (hipoalbuminemie) ce conduce la edeme subcutanate, albe, moi, nedureroase , care apar pe membrele inferioare, pe abdomen, pe faţă şi în regiunea lombară o luare in greutate . Edemele pot difuza în membranele seroase (peritoneu, pleură, pericard) si conduc catre anasarca.

Sindromul nefrotic poate prezenta creşterea în sânge a nivelului de colesterol (hipercolestero­lemie) sau de trigliceride (hipertrigliceridemie)

Simptomele sindro­mului nefrotic trebuiesc tratate inca de la inceputul pentru a combate edemele ( diuretice, regim hiposodat, restricţie la apă) si tratament anticoagulant . 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica