Magneziu

Oligoelement indispensabil organismului care intervine in importante reacţii fiziologice (metabolismul glucidelor, lipidelor şi proteinelor, în excita­bilitatea neuromusculară, în activităţile enzimtice, în per­meabilitatea celulară, în coagularea sangvină etc ). Aportul zilnic recomandat de 5 miligrame per kilogram de greutate corporală. Necesităţile femeii gravide sunt multiplicate cu 2, cele ale copilului cu 3. Surse alimentare de magneziu sunt cerealele complete, fructele oleaginoase (migdale, nuci), legumele uscate, ciocolata, unele fructe de mare (o specie de melci comestibili) şi unele ape minerale.

O carenta in magneziu duce la tulburari neuromusculare (spasmofilia, tetania) iar un surplus poate fi consecinţa unei insuficienţe renale severe.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being