Contractura

Contracţie (permanentă sau tranzitorie) a unui muşchi al sche­letului, spontană, durabilă şi dureroasă, survenind în absenţa oricărei leziuni anatomice.

O contractară poate fi provocată de boli infecţioase (tetanos), intoxicaţii, boli ale sistemului nervos central, în caz de miozită (inflamaţia muşchilor) sau de surmenaj muscular. La palpare muşchiul este tare şi dureros.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: