Constipatie

Emisie anormal de rară a scaunelor, mai puţin de trei scaune pe săptămână.

Constipaţiile pur funcţionale sunt favorizate de alimentaţia săracă în fibre, de sedentarism şi de stres.

Constipaţia poate fi ocazională, pro­vocată de un zăcut la pat, de o febră, de un regim restrictiv, de medicamente care încetinesc tranzitul, de o sarcină, de o călătorie, sau poate fi cronică şi permanentă.

Pot fi datorate unei încetineli a înaintării fecalelor în lungul cadrului colic, tulburări de evacuare din cauza unei proaste funcţionări a rectului şi anusului.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Cristina Tănase Damian: despre prezența tatălui la naștere