Trateaza eficient buzele crapate

Buzele tale sufera cel mai mult cand vremea se raceste. Vantul rece de afara si aerul incalzit din incaperi sunt doi factori care conduc la aparitia crapaturilor la nivelul buzelor. Daca mai punem la socoteala si obiceiul de a-ti linge frecvent buzele, ef
  • Publicat:
Trateaza eficient buzele crapate
Trateaza eficient buzele crapate

Protejarea buzelor nu este o chestiune care tine numai de aspect si confort, tine si de sanatate. Crapaturile adanci favorizeaza aparitia infectiilor sau a altor probleme care te pot chinui vreme indelungata daca nu le tratezi corespunzator. Iata cateva remedii simple si la indemana, care te vor ajuta sa-ti pastrezi buzele moi si hidratate:

Nu iti linge buzele
Acest obicei, aproape involuntar, te face sa iti simti buzele moi pe moment, dar de fapt inrautateste situatia. Linsul buzelor are acelasi efect ca spalatul des pe maini: expunerea repetata la apa indeparteaza stratul subtire de substante grase de la suprafata pielii, cauzand deshidratarea acesteia.

Foloseste un balsam de buze
In comert se gasesc numeroase produse de acest gen si prin urmare, ai la dispozitie o gama foarte variata de produse din care poti alege. Gaseste un balsam de buze care sa-ti placa, atat mirosul cat si textura fiind importante ca sa te determine sa-l folosesti frecvent. Majoritatea balsamurilor de buze sunt create pe baza de ceara sau substante grase si odata aplicate pe buze, actioneaza ca o bariera care impiedica pierderea apei din piele.
 
Protejeaza-te de soare
Razele ultraviolete pot usca pielea sensibila a buzelor. Buzele sunt sensibile la razele UV si prezinta un risc crescut de dezvoltare a cancerului, in special pentru ca pilea lor este lipsita de melanina, un pigment care protejeaza pielea de ultraviolete. De aceea, folosirea unui balsam cu factori de protectie UV este importanta in orice anotimp, nu numai vara. Alege un produs cu factor de protectie UV mai mare de 15.

Foloseste rujul
Dermatologii au observat de-a lungul timpului ca femeile in varsta sunt mai putin predispuse de a avea buzele uscate decat barbatii in varsta. Concluzia la care au ajuns specialistii este aceea ca folosirea rujului timp indelungat ajuta la protejarea buzelor. Acest lucru se intampla pentru ca rujul protejeaza buzele, intr-o oarecare masura, de razele UV sau de frig. Daca nu esti o adepta a rujului sau glossului, balsamul de buze nu trebuie sa-ti lipseasca!

Verifica pasta de dinti
Ar trebui sa iei in considerare si pasta de dinti atunci cand incerci sa descoperi cauza buzelor tale uscate si rosii. Incearca mai multe tipuri de pasta de dinti sau sari peste spalatul pe dinti o zi sau doua ca sa descoperi daca asta e cauza principala. Este posibil ca pielea ta sa fie extrem de sensibila sau poti fi alergica la unul dintre ingredientele pastei de dinti. De asemenea, clateste-te foarte bine dupa ce te-ai spalat pe dinti.

Fii blanda cu buzele tale
Cand buzele tale sunt crapate, rosii si te ustura, cel mai indicat este sa eviti anumite alimente care ar putea conduce la iritarea lor. Unele dintre acestea sunt: ardeiul iute, mustarul, alimentele sarate, sucul de portocale si bauturile alcoolice.

Articol exclusiv online (Georgiana Dorobantu)
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Creme revolutionare de la MLab
Creme revolutionare de la MLab
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”