Tratamentele dermatologice trebuie adaptate la schimbarile vremii

Pielea sufera transformari odata cu schimbarea anotimpului, de aceea ritualul de ingrijire ar trebui sa tina cont si de acest factori. O echipa de dermatologi de la Universitatea din Boston spune ca luna mai este cea mai buna pentru a determina tipul si calitatea tenului. Astfel, in functie de cum arata pielea in aceasta luna, putem alege o baza de tratament, pe care sa o adaptam mai apoi la schimbarile care survin.
  • Publicat:
Tratamentele dermatologice trebuie adaptate la schimbarile vremii
Tratamentele dermatologice trebuie adaptate la schimbarile vremii

Pielea sufera transformari odata cu schimbarea anotimpului, de aceea ritualul de ingrijire ar trebui sa tina cont si de acest factori. O echipa de dermatologi de la Universitatea din Boston spune ca luna mai este cea mai buna pentru a determina tipul si calitatea tenului. Astfel, in functie de cum arata pielea in aceasta luna, putem alege o baza de tratament,  pe care sa o adaptam mai apoi la schimbarile care survin.

Hidratarea si exfolierea sunt tratamentele minune, care fac piele sa arate mai catifelata si sa capete o stralucire sanatoasa. Pentru ten trebuie sa folositi un exfoliant mai usor, deoarece stratul de piele este mai subtire. Pentru picioare puteti folosi astfel de produse numai in cazul in care nu va epilati cu lama de ras, deoarece prin acest procedeu se face deja o exfoliere. Seara trebuie aplicata o crema puternic hidratanta, atat pe fata cat si pe corp, deoarece pielea nu mai este expusa la factorii nocivi din mediu si se poate hrani corespunzato

Dermatologii spun ca tot mai multe femei se confrunta cu infectii la radacina firului de par. Pentru a scapa de ele, trebuie folosite produse speciale, cu continut de acizi lactici sau glicolici, care estompeaza dezvoltarea infectiilor. In aceasta situatie se recomanda un gomaj foarte fin, altfel riscati sa agravati punctele rosii inestetice. Un truc este folosirea unei creme cu particule stralucitoare, care reflecta lumina si face petele rosii mai putin vizibile.

Pielea de pe talpa se intareste de la pantofii cu toc Pe genunchi si coate este cea mai aspra piele, persoanele cu tenul inchis riscand chiar sa sufere de crapaturi ale epidermei in aceste zone. O crema grasa, uleioasa este ideala pentru a proteja aceste zone. In plus, saptamanal puteti aplica o masca tip vaselina, care inmoaie pielea din aceste zone.

Si pielea de pe talpa este pretentioasa. Aceasta se intareste foarte usor de la incaltarile prea stramte sau de la pantofii cu toc. Trebuie folosita o piatra ponce de fiecare data cand faceti dus, pentru a preveni ingrosarea si intarirea pielii. Apoi, aveti nevoie de o crema hidratanta pentru calcaie, de preferinta pe baza de acid salicilic.

Dermatologii spun ca o problema tot mai acuta sunt venele subtiri de pe picioare, care devin tot mai proeminente daca nu sunt tratate. Pentru aceasta afectiune nu exista produse cosmetice, ci numai tratamente
efectuate in clinici de specialitate si constand in injectarea unor substante care sa ascunda vasele de sange.

Mergeti la consult dermatologic o data pe an Mai sus, la linia bikinilor apar alte probleme, cum ar fi punctele mici si rosii provocate de epilatul necorespunzator sau iritarea de la anumite materiale ale lenjeriei intime. Dupa tratamentul cu laser, epilarea cu ceara este metoda cea mai recomandata pentru a evita inflamarea firelor de par din aceasta zona. Apoi, zilnic trebuie folosit un sapun antibacterian si o crema pe baza de cortizon. Si la axila pot aparea probleme din cauza epilatului.

Daca folositi aparatul de ras, acesta trebuie sa fie diferit de cel folosit pentru picioare, iar procedeul trebuie sa se faca in sensul cresterii firelor de par. Altfel, va puteti irita sau riscati sa va creasca firele sub piele.
Dematalogii spun ca, dincolo de aceste tratamente de baza, fiecare dintre noi trebuie sa mearga cel putin o data pe an la un consult de specialitate. Medicul este cel care va poate prescrie tratamentul corespunzator, indiferent de afectiunea de care suferiti.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”