Terapii anti-ageing

Pielea are nevoie de o ingrijire speciala in functie de anotimp. Secretul unui ten luminos, indiferent de varsta, consta in pregatirea din timp a epidermei pentru noile schimbari.
  • Publicat:
Terapii anti-ageing
Terapii anti-ageing

Pielea are nevoie de o ingrijire speciala in functie de anotimp. Secretul unui ten luminos, indiferent de varsta, consta in pregatirea din timp a epidermei pentru noile schimbari.

In sezonul rece, zonele cele mai expuse la frig si vant sunt fata si mainile, care au nevoie de atentie sporita din partea noastra. Pe langa produsele cosmetice, alimentatia are o contributie fundamentala in lupta impotriva agresiunilor atmosferice. Cat mai multe legume si fructe! – recomanda toti specialistii nutritionisti. Si trebuie luati in serios!

La indemana oricui, fructele, legumele si unele plante constituie o sursa foarte bogata pentru alcatuirea de masti, comprese sau exfolianti. Aceste produse naturale contin vitamine si enzime care contribuie la stimularea proceselor vitale ale pielii, dandu-i un aspect mai proaspat, mai tanar.

De asemenea, dieta anti-ageing este bogata in vitamine naturale, in special A, C si E si in oligoelemente – seleniu, zinc, cupru. Ele ne reintineresc la nivel celular, stimuleaza refacerea colagenului si microcirculatia sangvina. In plus, carotenoidele (precum licopenele) si polifenolii prezenti in legumele si fructele proaspete ajuta sistemul imunitar sa lupte cu principalul inamic al degradarii organismului – radicalii liberi de oxigen.


Protectia fetei
La nivelul fetei, doua zone necesita atentie maxima: buzele si ochii. O piele foarte fragila, cat si lipsa glandelor sebacee la acest nivel maresc gradul de deshidratare si uscaciune. Pentru zona ochilor este obligatorie folosirea serurilor cu acid hialuronic sau a agentilor de hidratare, la care se adauga o crema hidratanta.

Atentie la modul de aplicare! Intai serul, apoi crema – cu miscari foarte usoare, incepand de la coada ochiului spre interior. Buzele pot beneficia de exfolieri usoare facute seara, pentru a inlatura portiunile uscate, urmate de aplicarea unui balsam foarte hranitor. In acest sezon se recomanda folosirea gloss-urilor grase in locul rujurilor care usuca sau a balsamurilor colorate.

Protectia mainilor
Mainile au si ele de suferit pe timpul iernii. La agresiunile exercitate de frig se adauga si actiunea iritanta a sapunurilor sau detergentilor. De aceea, in acest anotimp e nevoie de mai multa atentie daca dorim sa avem maini frumoase. Seara putem efectua o exfoliere usoara,  urmata de aplicarea unei creme grase, masata indelung in piele.

Pentru a prelungi cat mai mult efectul de hranire si hidratare, e bine ca mainile sa fie acoperite cu manusi de bumbac pe timpul noptii. Dimineata vei constata cat de catifelate au devenit.

Vitamina tineretii
In lunile de iarna, cand frigul este insotit de vant, suferinta pielii se manifesta prin uscaciune si sensibilitate, ce duc la accentuarea ridurilor (deci o imbatranire prematura) si la o stare de disconfort. Vitamina C, prin capacitatea sa puternic antioxidanta, imbunatateste calitatea epidermei. Majoritatea fructelor si legumelor care compun salatele o contin – andive, frunze verzi de salata, spanac, rucola etc.

Acest antioxidant puternic are un rol esential si in formarea colagenului, absorbtia fierului, mentinerea sanatatii vaselor de sange, a dintilor si oaselor. Doza zilnica de vitamina C recomandata este de 90 mg pentru barbati si 75 mg pentru femei, mai crescuta cu 35 mg pentru fumatori. Nu trebuie ignorat nici rolul important pe care-l joaca in diete si pentru mentinera greutatii.

Multi nutritionisti recomanda un regim special in cazul persoanelor care vor sa elimine multe kilograme, regim compus din carne simpla de pui sau de vita, ce poate fi consumata din doua in doua ore, si sucuri de citrice, bogate in vitamina C. Nu numai citricele se lauda cu mult acid ascorbic, ci si fructele exotice: mango, papaya, guava, dar si capsunile, pepenele galben. Nutritionistii sustin ca si cartofii copti la cuptor in propria coaja contin vitamina miraculoasa. Un aport semnificativ de vitamina C il au ardeii, rosiile, varza, broccoli si spanacul, cu conditia sa fie consumate crude.

Top alimente anti-ageing
– Germenii de grau incoltit – au un continut crescut de vitamina E. – Fructe exotice (mango si papaya) – bogate in vitamina C, E si in enzime care favorizeaza digestia – Grepfrut rosu si portocala rosie – bogate in vitamina C si beta-caroten. – Broccoli – bogat in fibre, contine pe langa vitaminele A, C si E si luteina (cu efecte bune in protectia ochilor) – Lamaie – se recomanda o felie de lamaie pe zi, stoarsa intr-un pahar de apa minerala naturala (impiedica imbatranirea creierului si imbunatateste oxigenarea tesuturilor vitale). 

Tomatele – bogate in vitamina C si licopene (le confera si culoarea) – Usturoiul si ceapa – contin o cantitate mare de antioxidanti si acid capsicinic – Salata verde – bogata in vitamina C si acid folic; se serveste cu lamaie si ulei de masline pentru absorbtia maxima a vitaminelor si mineralelor continute – Pepenele galben – bogat in vitaminele C, B si carotenoide – Nucile si semintele de floarea-soarelui, migdalele, semintele de dovleac – contin acizi grasi nesaturati.

Frumusete cu Aquaporine
Tehnologia pe baza careia se fabrica produsele cosmetice a avansat foarte mult. Aquaporinele (canale de apa existente in membrana  celulelor) sunt acum in atentia specialistilor, iar marile firme au preluat rapid aceasta noua descoperire pentru a imbunatati compozitia produselor. Imediat dupa ce a fost prezentata prima imagine de inalta rezolutie tridimensionala a unei aquaporine, a fost posibila si o studiere in detaliu a modului in care functioneaza un astfel de canal. Studiile arata ca aquaporine reprezinta o familie mult mai larga de proteine.

Peste 10 tipuri de aquaporine s-au descoperit la mamifere, plante, insecte si bacterii. Aquaporina 1 localizata in globulele rosii a fost prima descoperita si cea mai studiata. In corpul uman au fost identificate cel putin 11 aquaporine. Specialistii in cosmetice folosesc aceasta tehnologie impotriva imbatranirii.

Testele dermatologice au demonstrat ca un astfel de tratament ofera rezultate spectaculoase. Pielea devine mai luminoasa, mai ferma si cu un aspect mai tanar dupa ce se aplica o masca; peelingul anti-rid o exfoliaza si reduce ridurile si liniile fine ale fetei; iar serul tratament de zi tonifiaza si intinde pielea, reducand porii.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Top Day Spa 2006
Top Day Spa 2006
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”