Top Day Spa 2006

Industria centrelor spa de lux este pe val in toata lumea. Din ce in ce mai multi oameni aleg sa evadeze din agitatia orasului in spa-uri, adevarate oaze de liniste si verdeata, unde sunt alintati cu masaje, tratamente de infrumusetare sofisticate, bai in
  • Publicat:
Top Day Spa 2006
Top Day Spa 2006

Ad literam, „spa” inseamna sanatate prin apa si desemneaza atat centrele de recuperare a sanatatii – statiunile balneo-climaterice, cat si cele de infrumusetare – day spa. Ce se intampla intr-un day spa? Intri direct din valtoarea stresului cotidian intr-un colt rupt din rai, unde, mai intai de toate, te relaxezi pe ritmul muzicii ambientale si urmezi tratamentul propriu-zis, care are efect benefic atat pentru corp, cat si pentru psihic.

De exemplu, traditionalele terapii cu apa termala, hidroterapia, sauna, watsu (masaj care se face in apele cu adancimi medii – numele vine de la water si masajul shiatsu), mastile faciale cu namol, impachetarile cu parafango, ceruirea corpului, aromoterapia sunt doar cateva dintre mijloacele redarii sanatatii, starii de bine si frumusetii. Parcurile cu apa spa sau Liquid Sound –- un sistem multimedia care se instaleaza in piscine si in centrele spa, care emite sunete cu efect linistitor, cum ar fi cel produs de ciocnirea a doua pietre in apa – reprezinta alte puncte de atractie.

Si nu ne oprim aici cu enumerarea, deoarece spa-ul iti ofera noi motive sa calatoresti. Din ce in ce mai multe persoane aleg pentru vacante destinatiile spa. Pe langa activitatile specifice unui sejur, turistii fac si tratamente pentru diferite afectiuni. Un plus al acestor vacante este dat de exercitiile pentru minte, trup si spirit de exemplu, plimbarile prin labirinturi, meditatia, exercitiile fizice pentru energizare. Mai nou, multe cupluri petrec luna de miere in stil spa.

Best of Spa
In clasamentul efectuat de site-ul about.com se afla terapia vibro-acustica (masaj prin vibratii recomandat in cazuri de astm, autism si afazie), tratamentele Ayurveda, dusurile scotiene, scolile culinare spa, detoxifierea organismului, gimnastica feng-shui, hidroterapia, eco-spa (se folosesc numai produse care nu dauneaza mediului inconjurator si produse bio-degradabile), ingredientele naturale, spa-urile multiculturale, sculptura si exercitiile in stil Thai pentru doi.

Sampania relaxeaza
Nu esti adepta bauturilor alcoolice, dar un pahar cu sampanie te ajuta sa te relaxezi si sa-ti detensionezi muschii si nervii. Si nu e neaparat sa-l bei. Un scrub din ulei de vin Chardonnay urmat de o masca pentru corp din extract de sampanie si iaurt este tot ce-ti trebuie pentru a te relaxa. Pentru un plus de catifelare a pielii, esteticienii aplica pe pielea curata o panza care a stat la aburi si ung trupul cu unt de nuca macadamia.

Haina din orhidee
O vizita la spa te face sa te simti mai bine. 50 de minute petrecute intr-o haina de petale de orhidee te vor face sa-ti schimbi perceptia asupra vietii si asupra propriei persoane. Pentru pielea obosita se folosesc saruri parfumate si impachetari cu alge, ierburi indiene oshadi si uleiuri esentiale, care transforma pielea aspra in piele fina ca matasea. Tratamentul este continuat cu 15 minute de masare a scalpului. Urmeaza savurarea unor struguri in camera de relaxare si rasfoirea  celor mai cool reviste de moda. Tratamentele sunt personalizate.

Noroi si argila romaneasca
Daca un barbat vrea sa cucereasca o femeie, ar trebui sa-i ofere si o sedinta la spa pentru a o rasfata. Pe de alta parte, exista riscul ca iubita sa-si schimbe parerea despre gradul rasfatului. Mastile din argila sau noroi din Romania fac furori pana si la New York. Acestea redau supletea pielii.

Masca de alge marine
Cateva saptamani consecutive de calatorii in interes de serviciu nu fac decat sa te epuizeze si sa-ti doresti cu ardoare sa lenevesti. O masca cu alge marine urmata de un dus fierbinte si de un masaj cu un balsam untos iti da senzatia ca zbori.

Miere si apa termala
Pentru ca mersul la spa este un rasfat desavarsit, este clar ca trebuie profitat din plin de momentele de relaxare din centrele specializate. Terapistul unge usor pielea cu un scrub pe baza de miere de albine, dupa care o ploaie abundenta de apa termala Vichy acopera corpul. Pielea este mangaiata apoi de cele mai pufoase prosoape din lume si devine ca de nou-nascut.

Noroi cald bogat in minerale
Tratamentul „Noroi cald bogat in minerale” este o suma de terapii care mai de care mai ciudate, dar benefice pentru organism. Dupa o exfoliere ca la carte, esteticianul intinde pe corp un amestec cald de praf de roca vulcanica, lapte de cocos si o lotiune obtinuta din infuzii de ierburi, care are rolul de a detensiona muschii.

Standard Spanking
Indiferent de varsta, nu este imposibil sa-ti „construiesti” un trup de bikini, chiar daca de cele mai multe ori acesta se obtine cu mari sacrificii sau prin metode neplacute. Cu tratamentul Standard Spanking se realizeaza acest deziderat, fara a fi nevoie de „pedepse” corporale. In locul tau lucreaza o „masina” echipata cu role, care emite microcurenti la mai multe nivele. Aparatul se plimba pe coapse, solduri, picioare si ajuta la imbunatatirea circulatiei sanguine, la reducerea retentiei apei in organism si a celulitei. Mai tarziu, terapistul aplica un gel din alge marine si jura ca posteriorul tau este mai ferm.

Aromoterapie pentru  detensionare
Tratamentul incepe printr-o exfoliere cu tipul de sare ales de client: „contour” (detoxifianta) sau „antistres” (relaxanta). In sarea contour se afla uleiuri esentiale de grepfrut (drenant, stimulant limfatic, diuretic, antibacterian, antidepresiv, euforic), muscata (diuretic, euforic, psiho stimulant), chiparos si mesteacan cu efecte similare. Sarea antistres contine uleiurile esentiale de ylang-ylang (afrodisiac, euforic si sedativ), lavanda (regenerant, curativ, relaxant, dezinfectant, cicatrizant) si mandarina (astringent, regleaza secretia seboreica, calmant, antiseptic).

Dupa exfoliere nu se inlatura imediat sarea de pe corp, ci se impacheteaza intr-o folie de plastic pentru 15 minute, pentru ca pielea sa absoarba uleiurile esentiale. Ulterior, dupa dusul fara sapun urmeza un masaj pe intregul corp. Uleiul folosit pentru masajul corpului este complementar exfoliantului. Pentru fata se foloseste un ulei specific tipului de ten (40 euro/50 minute Eden Spa, Bd. Primaverii nr. 39, Bucuresti, tel.: 021.316.81.48).

Trenduri spa
– Mersul regulat la spa are mult mai multe beneficii decat ti-ai inchipui. Spre exemplu, noi prieteni. Multe grupuri de americani nu se mai intalnesc la o bere, ci la lectii de… Tango Zen.
– Marile hoteluri au si centre spa. Practic, hotelurile sunt granita dintre centrele de spa si “acasa”. Adevaratii pasionati de spa au constientizat ca nu mai pot trai fara starea de bine de la spa si si-au amenajat acasa un spa. Mai exact, au transformat traditionala baie in baie spa. 
– Pentru a satisface o gama cat mai larga de gusturi si preferinte, oamenii de marketing ai industriei spa s-au gandit ca este cazul sa deschida si centre spa special pentru barbati. In SUA exista cele mai multe astfel de centre. Este o actiune de succes, daca ne luam dupa un sondaj efectuat de Asociatia Internationala Spa, care releva faptul ca 29% dintre adeptii spa sunt barbati. Pe langa sporturile preferate, acestia nu se dau deoparte de la o exfoliere cu alge marine sau de la o masca cu miere si susan.
– In tarile mari, s-au creat adevarate comunitati virtuale spa. Site-uri, chat-uri despre spa tin adeptii la curent cu noutatile si retetele bucatariei spa (spamagazine.com; centaraspa.com).

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iedera inlatura celulita
Iedera inlatura celulita
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân