Tu cum te echipezi iarna de sport?

După atâtea zile în care am lenevit şi în care am mâncat pe săturate avem nevoie şi de o porţie de mişcare.
  • Publicat:
Tu cum te echipezi iarna de sport?

După atâtea zile în care am lenevit şi în care am mâncat pe săturate avem nevoie şi de o porţie de mişcare.

Nu, nu vă speriaţi, nu vă trimitem la sală.De data aceasta sala este oriunde vă doriţi, în aer liber. Am stat de vorbă cu maratonistul şi antrenorul de spinning Emanuil Rednic despre cum putem face eficient sport în aer liber.

Fie că ne plimbăm în pas alert prin parc, fie că facem cărări prin zăpădă, fie că scoatem maşina la lumină (tot din zăpadă), fie că mergem la patinaj sau ne dăm cu sania tot mişcare se numeşte şi este binevenită. Deci dacă nu ai reînnoit abonamentul la sală, nu trebuie să renunţi la aface mişcare.

”Părerea mea este că nu trebuie să ne cramponăm în acelaşi program de sport pe tot parcursul anului şi nici să ne speriem de frig.

Trebuie să ne adaptăm la condiţiile meteo. Nu este deloc greu căci sporturile de iarnă sunt multiple şi benefice pentru organism”, consideră Emanuil Rednic. Deci să ieşim cu curaj din casă şi la zero grade, mai ales că beneficiem de un nivel crescut de oxigen, faţă de sala de sport.

”În plus, făcând sport afară creştem anduranţa şi aveam o vitalitate mult mai mare” completează antrenorul. Cum ne hidratăm? Avem nevoie de mai multe lichide iarna? ”Nivelul de hidratare trebuie să rămână la fel, doar avem acelaşi corp tot timpul anului.” Deci 2 litri de lichide pe zi. Nu uitaţi de supe şi ceaiuri neîndulcite!

Cum ne îmbrăcăm?

Deşi iarna avem tendinţa să ne îmbrăcăm foarte gros atunci când ieşim afară, specialiştii ne sfătuiesc să ţinem cont de faptul că vom transpira atunci când facem efort. ”Din punct de vedere al echipamentului, clar este nevoie de o altă abordare decât în restul anului, însă nu trebuie să ne îmbrăcăm prea gros.

De exemplu dacă alergăm prin parc putem alege: o bluză de corp şi o jachetă specială care să oprească vântul, prin care să nu treacă precipitaţiile şi care să ne protejeze de frig, o pereche de pantaloni de trening sau colanţi de jogging şi pantofi sport speciali pentru alergare. În funcţie de factorul termic, putem avea şi un strat intermediar de îmbrăcăminte: un polar subţire” explică antrenorul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân