Tendinţe şi reguli pentru un machiaj de vară corect!

La concurenţă cu soarele... Străluceşte! Alege inspirat un machiaj în tendinţe îmbinând toate cererile acestuia şi anume: prezenţa culorii albastre, glow-ul din obraji, machiajul nude cu accent pe buze şi, bineînţeles, nelipsitul smokey eyes – la fel de nimerit şi provocator indiferent de sezon.
  • Publicat:
Tendinţe şi reguli pentru un machiaj de vară corect!

La concurenţă cu soarele… Străluceşte!

Alege inspirat un machiaj în tendinţe îmbinând toate cererile acestuia şi anume: prezenţa culorii albastre, glow-ul din obraji, machiajul nude cu accent pe buze şi, bineînţeles, nelipsitul smokey eyes – la fel de nimerit şi provocator indiferent de sezon.

Simplitatea face valuri de admiraţie. Un machiaj de zi, cu ochii uşor conturaţi, buze în culori pale dar jucăuşe şi cu glow în obraji este un must have vara aceasta. Pentru că în timpul zilei soarele arde cu putere, machiajul nu trebuie să fie încărcat, ci cât mai discret.

Nu trebuie exagerat cu produsele cosmetice, chiar dacă tentaţia e mare. Make-up artiştii pun însă accent pe importanţa utilizării fondului de ten, obligatoriu cu factor de protecţie. Mare atenţie trebuie acordată primului pas în machiaj – baza e musai să fie foarte bine aplicată.

Este extrem de important ca baza să fie curată, nicidecum încărcată, pentru ca tenul să se vadă fresh. Următorul pas îl reprezintă aplicarea unui blush cremos, în nuanţe zmeurii şi un pic de glow pe partea superioară a pomeţilor.

Pudra se aplică pe zona T a feţei pentru a nu încărca tenul. Ochii se conturează cu o linie fină de tuş şi mascara. Rezultatul? Irezistibil de atrăgătoare!

Regina nopţii

Consacratul smokey eyes, adoptat pentru seară este un machiaj elegant, în care accentul cade pe ochii puternic conturaţi, iar buzele trebuie lăsate nude. Poţi opta şi pentru un ruj roşu dacă simţi că o culoare puternică ar completa machiajul. După uniformizarea creionului negru pe pleoapa inferioară şi superioară, se fixează totul cu un fard negru.

Pentru estomparea acestuia te poţi juca cu farduri de altă culoare – maro, gri, violet cu o pensulă blender. La final se aplică creion negru în interiorul pleoapei inferioare.

Priviri albastre

Iubeşte albastrul! Îl poţi purta pe plajă, în special dacă pielea a căpătat un strop de culoare. Pentru un ten bronzat nuanţele de oranj şi albastru se potrivesc de minune. Alege pentru buze senzuale nuanţe naturale, iar pentru gene mascara waterproof. Eşti fresh, o ispită de… vară.

Glow girl

Nude pentru un machiaj de senzaţie cu accent pe buze şi glow în obraji. Ochii sunt conturaţi doar de mascara. Buzele sunt vedetele, conturate cu un creion de buze roşu-corai peste care se aplică un ruj în aceeaşi nuanţă. Atenţie însă! Buzele trebuie colorate cu mare precizie, întrucât, fiind vedete, orice inexactitate se observă imediat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân