Must-have: 7 piese fashion care nu se demodează niciodată!

Da, moda e schimbătoare. Dar unele lucruri nu se schimbă niciodată. Şi unul dintre ele este bunul-gust. Există câteva “piese de rezistenţă” care nu se vor demoda niciodată.
  • Publicat:
Must-have: 7 piese fashion care nu se demodează niciodată!

Cu siguranţă ştii deja că moda e schimbătoare. Acum 5 ani, puteai să juri că pantofii cu vârf ascuţit nu se vor mai purta vreodată, iar astăzi, faimoşii stiletto sunt cei mai căutaţi pe rafturile din magazine.

Da, moda e schimbătoare. Dar unele lucruri nu se schimbă niciodată. Şi unul dintre ele este bunul-gust. Există câteva “piese de rezistenţă” care nu se vor demoda niciodată.


Sper că le ai deja în şifonier!

Pantoful clasic negru

…când spun clasic, mă refer la calapodul perfect, cu toc înalt, care defineşte un picior. Nu vorbesc sub nici o formă despre pantoful negru oribil, cu toc gros şi pătrăţos. Aşadar, oricât de mult ţi-ai dori o pereche de pantofi maro, albi sau roşii, cumpără-i doar după ce ai perechea de pantofi clasică în dulap!

Diamantele

Cu siguranţă, cel mai de preţ accesoriu, perfect în orice situaţie. Nimic nu-ţi luminează apariţia mai mult decât un diamant veritabil. Alege piese ale unor case celebre, care îţi pot garanta durabilitatea unei bijuterii.

Perlele

Ideale sunt cele vechi, care au o istorie (poate găseşti unele la bunici). Trebuie să ai un şirag de perle în cutia de bijuterii. Ocaziile în care le poţi purta sunt multe şi importante. Perlele vor fi mereu la modă şi nu vei greşi purtându-le seara, cu o rochie retro, sau ziua, la o ţinută elegantă.

Cureaua lată

Din secolul al XVIII-lea, trecând prin superbii ani 30’, dansând rock and roll în anii 50’ şi concurând cu siluetele filiforme ale anilor 90’, talia a fost mereu obsesia tuturor doamnelor. Un accesoriu important este cureaua clasică, fie ea neagră sau bej. Ziua sau seara, peste o rochie sau un mantou, o cămaşă sau un cardigan, cureaua bine aleasă îţi va schimba în bine silueta.

Şalul clasic

Este de preferat să ai unul negru, care se potriveşte la orice. Chiar dacă alegi jeanşi, şalul se va potrivi. Ca şi în cazul pantofilor clasici, teoria se repetă. Nu îţi cumpăra şaluri imprimate, brodate şi în culori vii până nu ai şi piesa de bază.

Pălăria

Nu are vârstă, doar eleganţă şi rafinament. Nu te sfii să arunci o privire în dulapul bunicii şi să împrumuţi pălării vechi (pe care foarte uşor le poţi curăţa şi recondiţiona) sau să-ţi cumperi piese deosebite. Ocaziile de a le purta există, crede-mă, chiar dacă nimeni din jurul tău nu o face. Este doar un semn de ignoranţă.

Ochelarii mari şi negri

Nimic nu este mai feminin şi nu încadrează sau ajută mai bine o fizionomie decât o pereche de ochelari negri, clasici. Designul recomandat este cel al anilor 60’. Forma aceasta îndulceşte faţa prin rotunjimile designului şi mărimea ramelor.

Sursa: „Manual de stil”, Dana Budeanu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: