Tendinţe fashion prezentate la Gala Avanpremiere 2014!

Totul e nou în lumea modei dar în acelaşi timp totul e vechi - sau vintage, după cum pare din noile colecţii ale celebrilor designeri români, prezentate la Gala AVANPREMIERE 2014.
  • Publicat:

Totul e nou în lumea modei dar în acelaşi timp totul e vechi – sau vintage, după cum pare din noile colecţii ale celebrilor designeri români, prezentate la Gala AVANPREMIERE 2014.

Pe podium au păşit modele extrem de frumoase, care au prezentat colecţiile inedite şi accesoriile pe măsură!

 

 

Intră în Galeria FOTO pentru a vedea ce se poartă de acum, până la iarnă! (foto Mircea Netea)

Rhea Costa – AW 2014/2015

Inspirata de povestea Anastasiei Romanov, „printesa pierduta”, colectia Rhea Costa AW2014/2015 este construita in jurul conceptului de Russian Romance, o poveste de dragoste atemporala, cu accente dramatice. Siluetele feminine, dar structurate, taieturile indraznete, aplicatiile de dantela, si transparentele, precum si drapajele geometrice ale colectiei recompun imaginea unei printese moderne.

Culorile propuse de Andreea Constantin, designerului brandului Rhea Costa,  albastru regal, rosu, petrol, pine, antique cream, cu accente de auriu, completeaza povestea elegantei regale rusesti.

Carmen Secareanu – Toamna Iarna 2014-2015

Spiritul nomad care a traversat colectia de vara 2014 se regaseste si in cea de iarna, aripile de snururi si elastice ale hainelor care din broderii se transforma in inchideri, lana cu cinepa si neopren, palarii de blana sosete si papuci, un amalgam eclectic creind un personaj ciudat si comod, un dandy modern si comod.

Alexandru Nimurad – 4D

Colectia “4D” este inspirata de miscarea si de transformarea care are loc in timp; insa nu perceputa ca degradare a materiei  ci ca evolutie.

Piesele, simple in aparenta, au elemente mobile care pot fi percepute doar datorita miscarii.

R’Ias Couture – Muse

Designerul casei de moda R’Ias Couture, Crina Moldovan prezinta colectia „Muse”-rochii inspirate de povestea de dragoste a interpretei Maria Tanase si sculptorului Constantin Brancusi.

Rochiile “Muse” readuc in actualitate negrul, siluetele prelungi, grafice. Nonculoarea nu se demodeazasi pune in valoare orice femeie. Colectia prezinta cu succes fuziunea dintre stilul fashion-iconului Maria Tanase si geometria sculpturilor lui Constantin Brancusi.

Simona Semensi – Chiaroscuro FW2014-15

Colectia Simona Semen, Chiaroscuro FW 2014-15 ne transpune in atmosfera unui Ev Mediu intunecat, adaptat insa secolului XXI, prin jocul inspirat al texturilor, culorilor si volumelor. Sunt astfel reunite brocartul, ca semn al luxului, cu blana, simbol al puterii primare, dantela, cu inepuizabila ei putere de seductie si voalul, plin de senzualitate – semne incontestabile ale feminitatii, dar nu si ale fragilitatii.

Eleganta aristocratica a liniilor si accentele gotice transforma femeia intr-o eroina legendara contemporana. Rochiile ample si capele reinterpretate arhitectural devin piesele cheie ale ingerului-demon urban. Tonurile de negru, verde-auriu, arama sau albastru de Prusia potenteaza, cromatic, aceeasi dualitate, acelasi joc al contrastelor.

Natalia Vasilievsi

Noua colectie Natalia Vasiliev reinterpreteaza codurile vestimentare ale casei intr-un registru total nou inspirat, de asta data, din lumea plina de mistere, istorii, culoare, prospetime, dinamism dar si aristocratism omniprezent, a vilelor de pe tarmurile Lacului Como.

Registrul vestimentar al noii colectii Natalia Vasiliev reda acest stil de viata profund aristocrat, insa exploziv, penduland intre expansiv si introspectie, intre gradinile pline de flori tot timpul anului si iubirile traite intens in umbra palmierilor din spatele vilelor fara de numar si  incarcate de istorie. Un Italian Style plenar si surprinzator ca abordare.

Serghei Yachenin – COLECTIA TOAMNA-IARNA 2014/2015

Intregul concept, care impacheteaza demersul cercetarii, poate fi descris prin simpla nominalizare a unor termeni precum: echilibru, eleganta, claritate, rafinament. Principalul obiectiv al proiectului este acela de a realiza tinute puternice, structurate, gestionand cat se poate de atent balanta intre forma, proportii, volum si tesaturi, rezumandu-ma la pretiozitatea detaliilor si gasirea croielilor potrivite, intr-un stil ce poate fi caracterizat drept retinut, functional si estetic.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: