Machiaj pentru faţa rotundă – Trucuri de make-up

Ai faţa rotundă şi nu ştii ce tip de machiaj ţi se potriveşte? Nici o problemă! Specialiştii în make-up îţi oferă câteva sfaturi în legătură cu alegerea nuanţelor de fard, forma sprâncenelor care ţi s-ar potrivi, culoarea de ruj care te-ar prinde cel mai bine sau tipul de blush care ţi-ar scoate cel mai bine în evidenţă trăsăturile. Cu obrajii plini şi o bărbie frumos conturată, faţa rotundă ca-de-heruvim va rămâne mereu tânără. Ce noroc pe tine!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Machiaj pentru faţa rotundă - Trucuri de make-up

Ai faţa rotundă şi nu ştii ce tip de machiaj ţi se potriveşte? Nici o problemă!

Specialiştii în make-up îţi oferă câteva sfaturi în legătură cu alegerea nuanţelor de fard, forma sprâncenelor care ţi s-ar potrivi, culoarea de ruj care te-ar prinde cel mai bine sau tipul de blush care ţi-ar scoate cel mai bine în evidenţă trăsăturile.

Cu obrajii plini şi o bărbie frumos conturată, faţa rotundă ca-de-heruvim va rămâne mereu tânără. Ce noroc pe tine!

Iată un exemplu de machiaj potrivit pentru faţa rotundă:

“Din moment ce feţele rotunde sunt în mod natural moi şi catifelate, femeile caută, de multe ori, să romantizeze aspectulor cu tonuri calde, pastelate. Aşadar, nu este accentuată nici o particularitate în mod special, dar prin look-ul natural – care le vine ca o mănuşă – sunt incluse toate” spune Nicole Bryl, make-up artist.

Machiajul sprâncenelor

Sunt un cadru extrem de important al feţei rotunde, deoarece sunt “elementul-cheie” pentru un look perfect. O formă uşor rotundă poate aduce un look mai vesel feţei tale, în timp ce o uşoare arcuire spre frunte poate să te facă să arăţi mai“impunătoare”.

Machiajul ochilor

Pentru machiajul ochilor, încearcă o paletă de culori deschise, pastel, aplicate pe toată suprafaţa pleoapelor. Continuă cu un ondulator de gene şi câteva straturi de mascara pentru a finisa. Mişcă peria mascarei în formă de S pe parcursul aplicării, pentru a obţine gene cât mai lungi cu putinţă. “Opţional, poţi adăuga o urmă de creion dermatograf la linia genelor pentru un look puţin mai “dramatic” şi pentru a defini mai puternic forma rotundă a ochilor tăi”, te sfătuieşte Molly Stern, make-up artist.

Machiajul obrajilor

Aspectul angelic al feţei rotunde permite fardul de obraz pentru a pune, cu adevărat, accent pe centrul feţei, iar aplicarea acestuia într-un anume fel te va asigura că nu îţi “inunzi” trăsăturile frumoase în prea mult machiaj.

“În loc să îţi înroşeşti pomeţii cu mişcări circulare, uită-te în oglindă şi ghidează-te după poziţia ochilor tăi. Aplică un blush pastel (roz pal, crem sau bronze) în centrul feţei, dar nu doar pe vârfurile pomeţilor. De asemenea, adăugând un fard de obraz highlight sub linia pomeţilor te vei asigura că obţii look-ul romantic potrivit feţei tale” adaugă Stern, make-up artist.

Machiajul buzelor

În cele din urmă, completează acest machiaj cu un ruj cremos pastel, sau un luciu de buze deschis pentru a adăuga un accent luminos  look-ului creat. Dacă ai tenul mai deschis, poţi opta pentru o culoare roz pal sau piersică, iar dacă ai o culoare a tenului mai închisă, poţi alege o nuanţă de ruj mai luxuriantă, cum ar fi vişiniul sau violetul-prună.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân