Machiaj pentru faţa ovală – trucuri de make-up

Faţa ovală se bucură de multă “faimă” printre modelele de succes, deoarece este tipul de faţă care “suportă” aproximativ orice tip de machiaj. Dacă te-ai săturat de clasicul “machiaj” cu mascara şi lipstick, poţi încerca şi alte tipuri de make-up potrivite pentru forma feţei tale. Fie că alegi un look natural, fie că optezi pentru unul mai “serios”, câţiva make-up artişti celebri îţi spun secretele unui machiaj de efect!
Machiaj pentru faţa ovală – trucuri de make-up

Faţa ovală se bucură de multă “faimă” printre modelele de succes, deoarece este tipul de faţă care “suportă” aproximativ orice tip de machiaj.

Dacă te-ai săturat de clasicul “machiaj” cu mascara şi lipstick, poţi încerca şi alte tipuri de make-up potrivite pentru forma feţei tale. Fie că alegi un look natural, fie că optezi pentru unul mai “serios”, câţiva make-up artişti celebri îţi spun secretele unui machiaj de efect!


Foarte multe modele au faţa ovală, iar agenţiile de modă sunt deseori în căutarea acestor feţe deoarece sunt mult mai maleabile în ceea ce priveşte machiajul. Simetria lor este excepţională pentru fotografie, datorită balanţei extraordinare a strucurii osoase care arată foarte bine din orice unghiu ar fi pozată”, spune Eva Scrivo, hairstylist şi make-up artist.

De asemenea, există avantajul de a “te juca” fie cu un machiaj accentuat al ochilor şi buzelor, fie cu o puternică culoare în obraji, dar un look natural în rest. “Dacă ai chef de smokey-eyes, păstrează culoarea din obraji şi buze naturală. Dacă, în schimb, vrei buze roşii şi accentuate, păstrează ochii fresh şi naturali”, te sfătuieşte celebrul make-up artist Molly Stern.

Exemplu de machiaj pentru faţa ovală

Pagina 1 din 3